Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen Roy Korving stopt definitief met boksen

Bokskampioen Roy Korving stopt definitief met boksen

Bokskampioen Roy Korving stopt definitief met boksen

De 23-jarige Korving is een aantal keer Nederlands kampioen en won in 2017 brons tijdens de Europees Kampioenschappen.

Korving die bij de koninklijke luchtmacht werkt als brandweerman kan zijn werk en de intensieve trainingen niet meer combineren. In Januari dit jaar plaatste hij na lange tijd een post op Facebook waarin hij aangaf een druk boks jaar te verwachten.

“Er is niet stilgezeten! Vorig jaar november, is de brandweeropleiding bij de koninklijke luchtmacht afgerond, in de periode van de opleiding zijn er minder wedstrijden gebokst en lag de nadruk op de opleiding halen en vooral veel trainen, ” plaatste Korving.

Hard trainen voor de toekomst

“Nu de opleiding klaar is staan er nieuwe uitdagingen te wachten! 2019 is een belangrijk jaar, met grote toernooien zoals:
European games in Wit-Rusland. Het WK in Rusland. En de militaire spelen in China! De komende weken en maanden is het hard trainen en goed voorbereiden voor de grote toernooien. “

In het verleden onderbrak Korving zijn carrière meerdere malen met betrekking tot zijn werk. Nu lijkt hij dus definitief te bokshandschoenen in de wilgen te hebben gehangen.

Bekijk ook

Amir Khan vs Manny Pacquiao bevestigt voor november

Amir Khan heeft bevestigd dat zowel hij als Manny Pacquiao een contract hebben getekend voor een gevecht.

Ruziënde kickboksers Ghita en Adegbuyi in bokswedstrijd

Het rommelt al een tijdje tussen kickboksers Benjamin Adegbuyi en Daniel Ghita.

Bokslegende Pernell Whitaker overleden na bizar ongeluk

Pernell Whitaker wordt beschouwd als een van de grootste lichtgewicht boksers aller tijden, stierf zondag hij werd 55 jaar oud.