Bokskampioen onder de sterkste vrouwelijke atleten ter wereld Nieuws
Nieuws

Bokskampioen onder de sterkste vrouwelijke atleten ter wereld

Bokskampioen onder de sterkste vrouwelijke atleten ter wereld
Bokskampioen onder de sterkste vrouwelijke atleten ter wereld

Bokser Claressa Shields is door Sports Illustrated verkozen tot de 3e sterkste vrouwelijke atleet.

Sports Illustrated is onlangs gestart om trainers, fysiologen en prestatie-experts te raadplegen met ervaring op het universiteits-, prof- en Olympisch sportniveau. Door hen werden atletengeëvalueerd op de volgende criteria: prestaties in de afgelopen 12 maanden; eisen en risico's van hun respectieve sporten; duurzaamheid; trainingsschema's en andere fysieke benchmarks.

Ook kracht, snelheid, kracht, behendigheid, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en meer werden getoetst. De top 50 atleten, 25 mannen en 25 vrouwen, werden vervolgens in afzonderlijke aftellingen gerangschikt. En volgens de uitsplitsing is Flint's kampioensbokser Claressa Shields de nummer 3 meest fitste vrouwelijke atleet ter wereld.

De sterkste

“De grootste vrouwelijke bokser in de geschiedenis? Het is moeilijk te betwisten dat Claressa Shields de eer verdient. Een tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar dat naar een ander in Tokyo 2020 streeft, bezit Shields ook twee wereldtitels op super middengewicht en heeft de onbetwiste middengewicht titel, "schreef Sports Illustrated.

Alleen UFC’s Amanda Nunes en turnster Simone Biles stonden voor Shields gerangschikt, die net voor wereldkampioen skiën Mikaela Shiffrin en zwemster Katie Ledecky eindigde. Met de verkiezing wordt bewezen dat vechtsporten en boksen een ideale manier zijn om fit te worden en het lichaam te sterken, zo stelt Sports Illustrated.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws