Bokskampioen onder de sterkste vrouwelijke atleten ter wereld - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen onder de sterkste vrouwelijke atleten ter wereld

Bokskampioen onder de sterkste vrouwelijke atleten ter wereld

Bokser Claressa Shields is door Sports Illustrated verkozen tot de 3e sterkste vrouwelijke atleet.

Sports Illustrated is onlangs gestart om trainers, fysiologen en prestatie-experts te raadplegen met ervaring op het universiteits-, prof- en Olympisch sportniveau. Door hen werden atletengeëvalueerd op de volgende criteria: prestaties in de afgelopen 12 maanden; eisen en risico’s van hun respectieve sporten; duurzaamheid; trainingsschema’s en andere fysieke benchmarks.

Ook kracht, snelheid, kracht, behendigheid, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en meer werden getoetst. De top 50 atleten, 25 mannen en 25 vrouwen, werden vervolgens in afzonderlijke aftellingen gerangschikt. En volgens de uitsplitsing is Flint’s kampioensbokser Claressa Shields de nummer 3 meest fitste vrouwelijke atleet ter wereld.

De sterkste

“De grootste vrouwelijke bokser in de geschiedenis? Het is moeilijk te betwisten dat Claressa Shields de eer verdient. Een tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar dat naar een ander in Tokyo 2020 streeft, bezit Shields ook twee wereldtitels op super middengewicht en heeft de onbetwiste middengewicht titel, “schreef Sports Illustrated.

Alleen UFC’s Amanda Nunes en turnster Simone Biles stonden voor Shields gerangschikt, die net voor wereldkampioen skiën Mikaela Shiffrin en zwemster Katie Ledecky eindigde. Met de verkiezing wordt bewezen dat vechtsporten en boksen een ideale manier zijn om fit te worden en het lichaam te sterken, zo stelt Sports Illustrated.

Bekijk ook

TikTok watjes MEPPEN elkaar door boksring (video)

Toch ging het er even stevig aan toe.

UFC-knokker slaat coach lek! ‘Hier houden ze van’ (video)

Francis Ngannou verdedigd zaterdag zijn UFC-titel tegen Cyril Gane

Fury in gesprek over gevecht tegen Usyk! ‘Machtspel’

Tyson Fury en Oleksandr Usyk zouden elkaar kunnen ontmoeten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page