Bekende Bokskampioen (40) overleden: Emotionele reacties stromen binnen Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bekende Bokskampioen (40) overleden: Emotionele reacties stromen binnen

Bekende Bokskampioen (40) overleden: Emotionele reacties stromen binnen

Nicky Booth is op 40-jarige leeftijd overleden. Eerbetoon stroomt binnen voor de voormalig Britse bokskampioen nadat hij woensdag stierf aan leverfalen.

Voormalig Brits en Gemenebest kampioen bantamgewicht bokser Nicky Booth is overleden op 40-jarige leeftijd. Booth stierf woensdag in het Queen's Medical Center in Nottingham nadat hij was opgenomen met leverfalen, aldus zijn familie.

Hij gaat de nacht niet halen

Booth bracht vijf dagen door in het ziekenhuis voordat verpleegsters zijn familie vertelden dat hij 'de nacht niet zou halen'. Zijn oudere broer, Jason Booth, was ook een bokser en het paar begon bij Radford Boxing Club.

De Brit vocht een keer voor de IBO bantamgewicht titel in 2001, maar stopte met professioneel boksen in 2003 nadat hij een World Boxing Union-titelgevecht tegen Nathan Sting had verloren.

Donkere kant

Ook had het leven van Booth een donkere kant. In 2004 kreeg Booth tijdens zijn strijd tegen drugsverslaving twee jaar gevangenisstraf wegens inbraak en diefstal.

In 2006 kreeg Booth een voorwaardelijke straf nadat hij schuldig had bevonden aan twee beschuldigingen van het veroorzaken van lichamelijk letsel voor het aanvallen van zijn toenmalige verloofde, Louise Smith.

Booth vocht een keer voor de IBO bantamgewicht titel in 2001, maar stopte met professioneel boksen in 2003 nadat hij een World Boxing Union-titelgevecht tegen Nathan Sting had verloren. Hij ging op 24-jarige leeftijd met pensioen met een record van 17 overwinningen uit 23 gevechten.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/robin-van-roosmalen-de-operatie-is-goed-verlopen/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws