Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bekende Bokskampioen (40) overleden: Emotionele reacties stromen binnen

Bekende Bokskampioen (40) overleden: Emotionele reacties stromen binnen

Bekende Bokskampioen (40) Nicky Booth overleden: Emotionele reacties stromen binnen

Nicky Booth is op 40-jarige leeftijd overleden. Eerbetoon stroomt binnen voor de voormalig Britse bokskampioen nadat hij woensdag stierf aan leverfalen.

Voormalig Brits en Gemenebest kampioen bantamgewicht bokser Nicky Booth is overleden op 40-jarige leeftijd. Booth stierf woensdag in het Queen’s Medical Center in Nottingham nadat hij was opgenomen met leverfalen, aldus zijn familie.

Hij gaat de nacht niet halen

Booth bracht vijf dagen door in het ziekenhuis voordat verpleegsters zijn familie vertelden dat hij ‘de nacht niet zou halen’. Zijn oudere broer, Jason Booth, was ook een bokser en het paar begon bij Radford Boxing Club.

De Brit vocht een keer voor de IBO bantamgewicht titel in 2001, maar stopte met professioneel boksen in 2003 nadat hij een World Boxing Union-titelgevecht tegen Nathan Sting had verloren.

Donkere kant

Ook had het leven van Booth een donkere kant. In 2004 kreeg Booth tijdens zijn strijd tegen drugsverslaving twee jaar gevangenisstraf wegens inbraak en diefstal.

In 2006 kreeg Booth een voorwaardelijke straf nadat hij schuldig had bevonden aan twee beschuldigingen van het veroorzaken van lichamelijk letsel voor het aanvallen van zijn toenmalige verloofde, Louise Smith.

Booth vocht een keer voor de IBO bantamgewicht titel in 2001, maar stopte met professioneel boksen in 2003 nadat hij een World Boxing Union-titelgevecht tegen Nathan Sting had verloren. Hij ging op 24-jarige leeftijd met pensioen met een record van 17 overwinningen uit 23 gevechten.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Bekende vechter slaat rivaal op zijn bek in hotel lobby (video)

Gordon Ryan sloeg zijn oude rivaal Andre Galvao in het gezicht, kort na zijn wedstrijd ...

Adegbuyi: ‘Ik heb het recht verdiend om te vechten tegen Rico’

Benny Adegbuyi versloeg in december vorig jaar Badr Hari. Met de winst op de kickbokslegende ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page