Bekende Bokskampioen (40) overleden: Emotionele reacties stromen binnen
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bekende Bokskampioen (40) overleden: Emotionele reacties stromen binnen

Bekende Bokskampioen (40) overleden: Emotionele reacties stromen binnen

Bekende Bokskampioen (40) Nicky Booth overleden: Emotionele reacties stromen binnen

Nicky Booth is op 40-jarige leeftijd overleden. Eerbetoon stroomt binnen voor de voormalig Britse bokskampioen nadat hij woensdag stierf aan leverfalen.

Voormalig Brits en Gemenebest kampioen bantamgewicht bokser Nicky Booth is overleden op 40-jarige leeftijd. Booth stierf woensdag in het Queen’s Medical Center in Nottingham nadat hij was opgenomen met leverfalen, aldus zijn familie.

Hij gaat de nacht niet halen

Booth bracht vijf dagen door in het ziekenhuis voordat verpleegsters zijn familie vertelden dat hij ‘de nacht niet zou halen’. Zijn oudere broer, Jason Booth, was ook een bokser en het paar begon bij Radford Boxing Club.

De Brit vocht een keer voor de IBO bantamgewicht titel in 2001, maar stopte met professioneel boksen in 2003 nadat hij een World Boxing Union-titelgevecht tegen Nathan Sting had verloren.

Donkere kant

Ook had het leven van Booth een donkere kant. In 2004 kreeg Booth tijdens zijn strijd tegen drugsverslaving twee jaar gevangenisstraf wegens inbraak en diefstal.

In 2006 kreeg Booth een voorwaardelijke straf nadat hij schuldig had bevonden aan twee beschuldigingen van het veroorzaken van lichamelijk letsel voor het aanvallen van zijn toenmalige verloofde, Louise Smith.

Booth vocht een keer voor de IBO bantamgewicht titel in 2001, maar stopte met professioneel boksen in 2003 nadat hij een World Boxing Union-titelgevecht tegen Nathan Sting had verloren. Hij ging op 24-jarige leeftijd met pensioen met een record van 17 overwinningen uit 23 gevechten.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Kansloos! McGregor bespot overleden vader Khabib Nurmagomedov?

Conor McGregor lijkt social media als zijn arena te gebruiken nu hij met een gebroken enkel thuis zit

Woodley geeft uitleg over tattoo weddenschap met Jake Paul

Tyron Woodley ging een weddenschap aan met Jake Paul over hun komende wedstrijd

Mislukte MMA’er daagt vechtlegende uit! ‘Kom maar op dan!’

Dat Parr niet niet bang is om een uitdaging aan te gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page