Boksbond pakt bokskampioen zijn wereldtitel af Nieuws
Nieuws

Boksbond pakt bokskampioen zijn wereldtitel af

Boksbond pakt bokskampioen zijn wereldtitel af
Boksbond pakt bokskampioen zijn wereldtitel af

Dat boksers moeten voldoen aan de eisen zoals gesteld door een boksbond, op straffe van het verliezen van een wereldtitel is bekend.

De WBO heeft Mairis Briedis ontdaan van zijn cruiserweight wereldtitel. Eind oktober beval de organisatie Briedis om de titel te verdedigen in een rematch tegen Krzysztof Glowacki, die Briedis controversieel had uitgeschakeld in de derde ronde op 15 juni in Riga, Letland, welke hem de titel deed toekomen in de World Boxing Super Series.

Glowacki ging in beroep tegen de uitslag in de hoop dat deze zou worden vernietigd, maar de WBO bestelde in plaats daarvan een onmiddellijke rematch. Dit zou betekenen dat Briedis een interim-wedstrijd moest doen voordat hij deel mocht nemen aan de finale van de World Boxing Super Series in wat een titelunificatie gevecht zou zijn tegen Yunier Dorticos op 14 december.

Machteloos

Het gevecht werd echter nooit officieel gepland en Briedis wilde niet aan het bevel van de WBO voldoen om opnieuw tegen Glowacki te vechten, en werd hij gestript van de titel. In plaats daarvan zal Brieidis vechten tegen Dorticos in de finale van de achtmans World Boxing Super Series voor de titel van Dorticos op een datum en op een locatie die begin 2020 zal worden bepaald.

Begin juli beoordeelde de WBO de video van de Briedis-Glowacki-wedstrijd en oordeelde dat Briedis onterecht had gewonnen en dat scheidsrechter Robert Byrd meerdere fouten maakte. De sanctionerende organisatie was machteloos om de beslissing ongedaan te maken, zoals door Glowacki werd verzocht, maar het had wel de mogelijkheid om een ​​rematch te bestellen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws