Bokskampioen gearresteerd tijdens fitnessbeurs (video) Nieuws
Nieuws

Bokskampioen gearresteerd tijdens fitnessbeurs (video)

Bokskampioen gearresteerd tijdens fitnessbeurs (video)

De voormalige WBO en WBA wereldkampioen boksen Felix Sturm, werd gearresteerd in Keulen, Duitsland.

Bild meldde dat de 40-jarige atleet werd gearresteerd op de Fibo fitnessbeurs in Keulen. Hij wordt beschuldigd van belastingontduiking. Sturm won voor het eerst goud in 2003 de WBO middengewicht titel. Hij verloor deze in een zeer controversiële wedstrijd tegen Oscar De La Hoya in 2004, waardoor Sturm internationale bekendheid kreeg.

Hij won de WBA middengewicht titel in maart 2006 met het verslaan van de Samoaanse Marcelo. Hij werd meerdere jaren bekritiseerd omdat hij weigerde een verplichte titel verdediging tegen Gennady Golovkin aan te nemen.

Meer op zijn kerfstok

De Duitse autoriteiten startte tevens een strafrechtelijke zaak tegen Sturm in verband met het geclaimde gebruik van steroïden, maar de bokser stopte zijn profcarrière en verhuisde snel naar zijn geboorteland Bosnië.

LEES ook: Artem Lobov wint bloedige bokspartij

In totaal had Sturm 48 gevechten in zijn professionele carrière, nadat hij 40 overwinningen had gewonnen, waarvan 18 door knock-out, 5 keer verloor en drie gevechten voltooide die eindigden in een gelijkspel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws