ZUUR: Bokskampioen belandt na slopende partij in ziekenhuis (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

ZUUR: Bokskampioen belandt na slopende partij in ziekenhuis (video)

ZUUR: Bokskampioen belandt na slopende partij in ziekenhuis (video)
ZUUR: Bokskampioen belandt na slopende partij in ziekenhuis (video)

Daniel Dubois stond voor op de scorekaarten tegen Joe Joyce zaterdagavond. Echter werd de wedstrijd onderbroken in Church House, London door een vervaarlijk dicht geslagen oog bij Dubois.

Wat een Engels onderonsje was, eindigt in een zuur verlies voor Daniel Dubois. Voormalig Britse, Commonwealth, WBC Silver en WBO International zwaargewicht kampioen. De 23-jarige Dubois werd zaterdagavond in de tiende ronde van zijn zwaargewicht gevecht met Joe Joyce uitgeteld. Nadat zijn oog was dichtgeslagen en hij niet in staat was om verder te gaan.

De officiële scorekaarten onthullen dat Dubois flink voorstond op Joyce op het moment van onderbreking. Dubois versloeg Joyce op twee van de jury scorekaarten. Dubois zou onmiddellijk na het gevecht naar het oogziekenhuis van Moorfields zijn gebracht. Met vermoedelijke schade aan zijn oogkas.

Zuur

Dubois was de favoriet en stond op het moment van zijn onderbreking dus bovenaan op de scorekaarten. Eén jurylid liet Dubois zelfs vijf rondes winnen op de avond. Terwijl een andere official het aan Joyce gaf. Het andere jurylid die de wedstrijd scoorde, had Joyce met drie rondes gewonnen op de kaart staan.

voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht gaf Dubois een kort interview en stond erop dat hij geen andere keus had dan te stoppen. ,,Hij ving me met een stoot op mijn oog. Ik kon er nauwelijks uit zien", zei de bokser.

Joyce pakte is met zijn winst op Dubois de British, European and Commonwealth heavyweight kampioen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws