RECORD: Bokskampioen Claressa Shields schrijft geschiedenis Nieuws
Nieuws

RECORD: Bokskampioen Claressa Shields schrijft geschiedenis

RECORD: Bokskampioen Claressa Shields schrijft geschiedenis

De Amerikaanse Claressa Shields heeft vrijdagnacht geschiedenis geschreven met het verslaan van Ivana Habazin voor de WBC en WBO wereldtitels bij de dames.

Shields deed alles wat in de aanloop naar het gevecht tegen Ivana Habazin was beloofd, behalve haar knock-out slaan. Shields was duidelijk dominant over de Kroatische over de volledige tien rondes om een ​​eenvoudige unanieme beslissing te verdienen, wat ook betekent dat ze de vacante 154 pond WBC en WBO wereldtitels mee naar huis neemt.

Record verbroken

Claressa Shields liet Habazin in de zesde ronde vallen met een bodyshot, maar ze slaagde erin de 10 ronden van het gevecht te overleven. Het gevecht werd echter gescoord 100-90, 99-89 en 100-89 door juryleden Debra Barnes, Lynne Carter en Robin Taylor respectievelijk voor Shields, die net als in haar laatste zes gevechten de wedstrijd uit bokste.

Shields was niet in staat om haar belofte om Habazin knock-out te slaan waar te maken, maar had genoeg gedaan om geschiedenis te schrijven. Dit keer brak zij het record in handen van Vasily Lomachenko (14-1, 10 KOs) en Kosei Tanaka (15-0, 9 KOs) en wordt de eerste bokser die kampioen is in drie divisies in 10 professionele gevechten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws