Home / Nieuws / Boks Nieuws / RECORD: Bokskampioen Claressa Shields schrijft geschiedenis

RECORD: Bokskampioen Claressa Shields schrijft geschiedenis

De Amerikaanse Claressa Shields heeft vrijdagnacht geschiedenis geschreven met het verslaan van Ivana Habazin voor de WBC en WBO wereldtitels bij de dames.

Shields deed alles wat in de aanloop naar het gevecht tegen Ivana Habazin was beloofd, behalve haar knock-out slaan. Shields was duidelijk dominant over de Kroatische over de volledige tien rondes om een ​​eenvoudige unanieme beslissing te verdienen, wat ook betekent dat ze de vacante 154 pond WBC en WBO wereldtitels mee naar huis neemt.

Record verbroken

Claressa Shields liet Habazin in de zesde ronde vallen met een bodyshot, maar ze slaagde erin de 10 ronden van het gevecht te overleven. Het gevecht werd echter gescoord 100-90, 99-89 en 100-89 door juryleden Debra Barnes, Lynne Carter en Robin Taylor respectievelijk voor Shields, die net als in haar laatste zes gevechten de wedstrijd uit bokste.

Shields was niet in staat om haar belofte om Habazin knock-out te slaan waar te maken, maar had genoeg gedaan om geschiedenis te schrijven. Dit keer brak zij het record in handen van Vasily Lomachenko (14-1, 10 KOs) en Kosei Tanaka (15-0, 9 KOs) en wordt de eerste bokser die kampioen is in drie divisies in 10 professionele gevechten.

Bekijk ook

GROOTSTE BOKS EVENT OOIT: Promotors dagen elkaars boksers uit

Het ziet er naar uit dat het grootste boks event ooit staat te gebeuren. Top ...

UFC ster Conor McGregor slaat miljoen slag met Whiskymerk

Een paar jaar geleden startte McGregor zijn merk Proper Twelve en dat gaat voortvarend. De ...

Bellator MMA lijft voormalig CW kampioen en UFC vechter in

De vechtsport organisatie van Scott Coker, Bellator MMA heeft een topvechter toegevoegd. De 26-jarige Mads ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page