Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen geschorst wegens wangedrag op social media

Bokskampioen geschorst wegens wangedrag op social media

De British Boxing Board of Control heeft Billy Joe Saunders geschorst wegens wangedrag na zijn laatst geplaatste video op sociale media.

Saunders kwam onder vuur te liggen omdat hij een video van zichzelf had geplaatst waarin hij voor de grap mannen adviseerde hoe ze tijdens de quarantaine met hun vrouw of vriendinnen moesten omgaan.

Campagnevoerders voor huiselijk geweld waren verontwaardigd, wat ertoe leidde dat Saunders een verontschuldiging voor zijn daden uitbracht. “Ik zou huiselijk geweld nooit goedkeuren en als ik een man een vrouw zou zien aanraken, zou ik hem zelf in elkaar slaan”, zei Saunders in een post op Twitter.

Zeg maar dag tegen Canelo

De British Boxing Board of Control heeft de opmerkingen van Billy Joe Saunders op sociale media beoordeeld en zijn bokserlicentie opgeschort in afwachting van een hoorzitting volgens de wangedrag verordening van de Raad, op een tijdstip en locatie die zo snel mogelijk zal worden bevestigd ”, aldus de BBBofC.

Saunders is vaker negatief in het nieuws geweest, echter met het opschorten van zijn bokslicentie kan zijn gevecht tegen Canelo Alvarez later dit jaar kan wel eens niet doorgaan.

Bekijk ook

🎥 | Mager ventje en oversized blogger beuken er op los (video)

In tijden van een lockdown willen mensen toch actief blijven vechten. Zo ook bloggers Oleg ...

🎥 | GLORY Kickboksers Tavares en Bayrak blijven scherp

Ook al wordt er door de coronapandemie geen wedstrijd gevochten toch blijven Luis Tavares en ...

UFC 250 zaterdag 6 juni 2020 live tv en livestream kijken

Van zaterdag op zondagnacht 6 juni kun je kijken naar UFC 250. Veronica (Talpa) zend ...