Bokskampioen weigert titelgevecht wegens massamoord Nieuws
Nieuws

Bokskampioen weigert titelgevecht wegens massamoord

Bokskampioen weigert titelgevecht wegens massamoord

De massamoord op het Oeigoerse volk stoot menigeen tegen de borst zo ook tegen die van Artur Beterbiev als verenigd IBF / WBC licht zwaargewicht kampioen boksen.

De Oeigoeren zijn een Turks volk uit de Chinese autonome regio Sinkiang. Met ongeveer 11 miljoen personen vormen de Oeigoeren 45% van de bevolking van dit gebied, China voert massa executies uit op de Oeigoeren waar een gelijk wordt getrokken met het uitroeien va de Joden in de tweede wereldoorlog.

Artur Beterbiev zal zijn titel moeten verdedigen tegen de verplichte uitdager Meng Fanlong uit China. Volgens insiders zal het gevecht 'waarschijnlijk in het voorjaar in China plaatsvinden. Echter ziet Beterbiev dit niet zitten uit sympathie met de Oeigoeren, hij zegt zelfs zijn wereldtitels vacant te stellen als het gevecht in China plaats zou vinden.

Leugens

Als moslim neemt Beterbiev grote aanstoot aan de mishandeling door China van coreligionistische Oeigoeren in het westen van China, van wie een miljoen in concentratiekampen vastgehouden worden (het hielp niet dat China hierover loog toen onlangs documenten over werden gelekt).

Er zijn nu drie manieren de bokswedstrijd toch plaats te laten vinden. De ideale situatie ziet de twee partijen een compromis sluiten op een andere locatie. De meest waarschijnlijke situatie is dat Beterbiev afstand doet van de titels. Als dat laatste zou gebeuren, zou de IBF vermoedelijk Meng opdracht geven om de op een na hoogste gerangschikte bokser, de Britse Joshua Buatsi, het hoofd te bieden voor de vacante titel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws