Bokskampioen, moeder en broer sterven door coronavirus - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen, moeder en broer sterven door coronavirus

Bokskampioen, moeder en broer sterven door coronavirus

Rottoli con Carlos de Leon
Angelo Rottoli (L) en Carlos de Leon (R)

Een groot familie drama in Italië waar voormalig Europees bokskampioen en WBC titelhouder Angelo Rottoli is overleden ten gevolge van het coronavirus.

De 61 jarige bokser overleed maandag na een hevig ziekbed ten gevolge van het Covid-19 virus welke de wereld in haar greep heeft. Rottoli begon in 1977 als amateur en werd in december 1981 professional als zwaargewicht in twee jaar tijd werd hij Italiaans kampioen.

In 1987 werd Rotelli WBC Intercontinental Champion in light-heavyweight en vervolgens Europees Champion in light-heavyweight; in 1987 verloor hij zijn Europese titel. Zijn carrière had een keerpunt op internationaal niveau toen hij besloot af te vallen door naar het licht zwaargewicht te gaan.

Familiedrama

Rottoli bokste zijn laatste wedstrijd in april 1990 en verloor deze, die nederlaag leidde ertoe dat hij zijn carrière beëindigde na 35 gevechten. De dood van de bokser treft de familie hard omdat de afgelopen twee weken zijn moeder en broer beiden stierven aan dezelfde ziekte.

Het coronavirus slaat hard toe in de bokswereld, zo overleed eerder de bokscoach van bokslegende Mike Tyson aan de dodelijke ziekte.

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page