Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen Andy Ruiz: ‘WWE vroeg mij eerder dan Tyson Fury.

Bokskampioen Andy Ruiz: ‘WWE vroeg mij eerder dan Tyson Fury.

Ruiz vs Joshua in Madison Square Garden (screenshot Youtube)

Andy Ruiz wijst voorlopig het plan af om zich aan te sluiten, net als Tyson Fury, bij de World Wrestling Entertainment (WWE). Zwaargewicht wereld kampioen boksen Ruiz wil zich eerst focussen op het verslaan van Anthony Joshua in een rematch.

Volgens de DailyStar heeft Andy Ruiz Jr al een aanbod van WWE afgewezen nadat hij in juni van Anthony Joshua won. De ‘Destroyer’ schokte de bokswereld afgelopen zomer door Joshua te verslaan in de zevende ronde tijdens het gevecht in Madison Square Garden. Door zijn onverwachte overwinning in dit historische gevecht kwam de nog vrij onbekende bokser Ruiz meteen over de hele wereld in de spotlight.

Aanbod WWE afgewezen

De Mexicaan had de kans gepakt om bekend te worden en zou zelfs nog bekender kunnen worden, was het niet dat hij het aanbod van de WWE voorlopig naast zich neer legde. Tyson Fury had intussen al de onverwachte overstap gemaakt naar de WWE en zal zijn eerste partij gedurende de komende weken vechten tegen Braun Strowman. Ruiz blijft erbij: eerst zich voorbereiden op Anthony Joshua in december.

“Kort nadat ik de partij tegen Joshua had gewonnen werd ik al uitgenodigd om eens langs te komen”, vertelt Ruiz, “maar weet je, boksen is mijn leven en dat is het enige wat ik weet en kan, naast bij mijn familie zijn. Ik blijf voorlopig dus bij het boksen en probeer gaandeweg nog meer te scoren. Later kijken we wel wat we gaan doen.”

Focus op rematch tegen Joshua

De beslissing van Fury om over te stappen, net voor een potentiële rematch tegen WBC kampioen Deontay Wilder, baarde promotor Frank Warren en zijn trainingsploeg toch wel enige zorgen. Ruiz lijkt zich alleen maar te focussen op de rematch tegen Joshua en hem voor de tweede keer te verslaan tijdens het aanstaande gevecht in Saudi Arabië.

De 30-jarige Ruiz traint hard de afgelopen weken en heeft al heel wat kilo’s verloren. Ook Joshua lijkt wat kilo’s te hebben ingeleverd sinds zijn laatste nederlaag tegen Ruiz.

Geen zorgen

Niet dat Ruiz zich daar druk om maakt. “Hij ziet er iets magerder uit, maar ik denk niet dat dat wat zal uitmaken”, zei hij deze week.”Je kunt buiten de ring doen wat je wilt, maar binnen in de ring heeft iedereen een plan tot dat ze een klap krijgen. Dat zei Mike Tyson.

Joshua gaat proberen op punten te winnen door veel rond te lopen. En daar ben ik juist op aan het trainen, om dat te voorkomen. Ik maak me niet zo druk over wat hij wel of niet gaat doen. Wij moeten ons druk maken om wat wij gaan doen. Hij moet hard trainen omdat hij volgens mij veel meer druk heeft dan ik. Ik doe wat ik moet doen.”

Bekijk ook

Nederlandse profbokser verdacht van zware mishandeling

Boks kampioen Ricardo S. uit het Limburgse Heerlen

🚫 Bokskampioenen Fury en Wilder krijgen verbod opgelegd

De NSAC staat Deontay Wilder en Tyson Fury

Documentaire over ‘doodgeslagen’ bokser binnenkort op tv

HBO komt nu met een documentaire in de serie