Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen Amir Khan knockout door Illegale stoot (video)

Bokskampioen Amir Khan knockout door Illegale stoot (video)

Terence Crawford versloeg Amir Khan afgelopen nacht met een zogenaamde low-blow wat leidde tot een TKO (technische knockout).

Tijdens ronde 6, op 0:47 kwam de bokswedstrijd tussen Crawford en Khan ten einde. De wedstrijd die vooraf al in het voordeel van Crawford werd beoordeeld, begon in ronde 1 al spannend toen Crawford Khan naar het canvas sloeg met een counter rechts gevolgd door een strakke linkerhoek.

Velen verwachtten dat Khan sterk zou beginnen, maar in plaats daarvan was Crawford degene die zich vroeg als kanshebber manifesteerde. In de volgende rondes zette Crawford de druk voort en voegde hij lichaamswerk toe dat Khan pijn deed en hem meer dan eens in de problemen bracht.

Geen controle meer

In de zesde ronde leek Crawford compleet de controle te hebben. Hij deelde een lage stoot onder de gordel uit (Crawford ontkende dit in het interview na het gevecht). Khan was flink aangeslagen door de stoot en had een paar minuten nodig om te herstellen.

LEES OOK > Dillian Whyte krijgt Colombiaanse tegenstander

Dit betekende het einde van het gevecht. Khan gaaf aan bij zijn trainer Virgil Hinter dat hij niet verder kon boksen, Hunter informeerde de scheidsrechter dat Khan klaar was, en dat was dat. Doordat Khan ervoor koos om niet verder te gaan, was de uiteindelijke beslissing een TKO voor Crawford.

Bekijk ook

SPORTSCHOOL KOMT IN OPSTAND: ‘Ik open mijn deuren basta’

Niet alleen in Nederland is er frustratie bij sportscholen die gedwongen dicht zijn. Ook in ...

Bokskampioen Deontay Wilder showt super vette motor

Hij verloor zijn laatste wedstrijd tegen Tyson Fury de Amerikaanse topbokser Deontay Wilder. Om deze ...

Vitor Belfort en Mike Tyson in AEW worstel tag-team

Het samen trainen van Vitor Belfort en Mike Tyson lijkt naar meer te smaken. Vitor ...