Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen Amir Khan knockout door Illegale stoot (video)

Bokskampioen Amir Khan knockout door Illegale stoot (video)

Terence Crawford versloeg Amir Khan afgelopen nacht met een zogenaamde low-blow wat leidde tot een TKO (technische knockout).

Tijdens ronde 6, op 0:47 kwam de bokswedstrijd tussen Crawford en Khan ten einde. De wedstrijd die vooraf al in het voordeel van Crawford werd beoordeeld, begon in ronde 1 al spannend toen Crawford Khan naar het canvas sloeg met een counter rechts gevolgd door een strakke linkerhoek.

Velen verwachtten dat Khan sterk zou beginnen, maar in plaats daarvan was Crawford degene die zich vroeg als kanshebber manifesteerde. In de volgende rondes zette Crawford de druk voort en voegde hij lichaamswerk toe dat Khan pijn deed en hem meer dan eens in de problemen bracht.

Geen controle meer

In de zesde ronde leek Crawford compleet de controle te hebben. Hij deelde een lage stoot onder de gordel uit (Crawford ontkende dit in het interview na het gevecht). Khan was flink aangeslagen door de stoot en had een paar minuten nodig om te herstellen.

LEES OOK > Dillian Whyte krijgt Colombiaanse tegenstander

Dit betekende het einde van het gevecht. Khan gaaf aan bij zijn trainer Virgil Hinter dat hij niet verder kon boksen, Hunter informeerde de scheidsrechter dat Khan klaar was, en dat was dat. Doordat Khan ervoor koos om niet verder te gaan, was de uiteindelijke beslissing een TKO voor Crawford.

Bekijk ook

Katie Taylor akkoord met boks rematch tegen Delfine Persoon

De Ierse Katie Taylor lijkt akkoord te zijn met een rematch tegen de Belgische Delfine Persoon

Bokser Maxim Dadashev nog steeds in coma

Hij raakte buiten bewustzijn, Maxim Dadashev na zijn verloren partij tegen Subriel Matis dit weekend.

Alexander Emelianenko vertrekt bij Akhmat Fight Club MMA

Emelianenko bevestigt: ‘Ik ga Bare Knuckle boksen’

Alexander Emelyanenko bevestigde in een interview met Sports.ru dat hij in gesprek is met Bare Knuckle FC.