Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen Amir Khan introduceert professioneel boksen in Pakistan

Bokskampioen Amir Khan introduceert professioneel boksen in Pakistan

Amir Khan tekent bij Matchroom Boxing
Foto: Mark Robinson/Matchroom Boxing, Khan (L) met Eddie Hearn (R)

De uit Pakistan afkomstige Britse bokser Amir Khan heeft aangekondigd om vanaf 2019 professioneel boksen te introduceren in Pakistan. Khan ontmoette maandag de president van de Arabische zone van de World Boxing Council (WBC), Nouman Shah, om de toekomst van professioneel boksen in Pakistan te bespreken.

Khan zei dat hij professioneel boksen een unieke identiteit wil geven in Pakistan en daarom zijn we aan het werk gegaan. “Ik wil echt werken om boksen een unieke identiteit te geven in Pakistan,” zei hij.

Khan voegde er snel aan toe dat ze volgend jaar in Pakistan Super Boxing League (SBL) organiseren, wat een belangrijke rol voor hen zal spelen om boksen onder de aandacht te brengen.

Meerdere landen

Hij zei verder dat ze enorme kansen zullen bieden aan de getalenteerde boksers in Pakistan via hun ontwikkelingsprogramma. Ze besloten ook om een ​​bestuur op te richten om de licentie te verlenen aan de boksers die bereid zijn Pakistan te vertegenwoordigen.

Het is relevant hier te vermelden dat de WBC op 20 oktober Noman Shah van Pakistan aannam als de president van hun boksprogramma in de Arabische Zone, bestaande uit vijf landen waaronder India, Pakistan, Oman, Afghanistan en Iran.

Bekijk ook

Chaos tijdens persconferentie Bare Knuckle boksen (video)

Ex-prof bokser Paulie Malignaggi probeerde Artem Lobov te slaan met een microfoon bij de opening van een persconferentie.

Boks nieuws: Hughie Fury tegen ex-houthakker de ring in

De Engelsman Hughie Fury zal op 25 mei in Manchester de ring betreden tegen Chris Norrad.

Bokser Deontay Wilder wil tegenstander dood slaan!

Boksen: Deontay Wilder klaar om ‘tegen iedereen te vechten’

Deontay Wilder zegt dat hij met iedereen zal vechten na zijn laatste overwinning in de ring. 

REGIO NIEUWS UITGELICHT