Boksicoon Tyson Fury onder vuur: 'Doe dit toch niet' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksicoon Tyson Fury onder vuur: 'Doe dit toch niet'

Boksicoon Tyson Fury onder vuur: 'Doe dit toch niet'

Tyson Fury ligt flink onder vuur. De WBC-kampioen die traint voor zijn gevecht met Dillian Whyte volgende maand, heeft een controversiële sparring partner binnen gehaald in de vorm van Jarell Miller.

Amerikaan Miller die positief testte op drie verboden stoffen voorafgaand aan een voorgesteld gevecht met Anthony Joshua in 2019, is als sparringpartner binnengehaald voor Fury. Spencer Oliver, voormalig topbokser vindt het 'een schande' dat Fury de diensten van Miller heeft ingehuurd.

,,Ik vind het een schande dat hij hier zelfs met Tyson spart. Ik vind het triest dat Tyson hem heeft gevraagd hem hierbij te helpen", zegt Oliver. Miller, 33, testte positief op EPO, GW1516 en menselijk groeihormoon voorafgaand aan wat een topwedstrijd met Anthony Joshua zou zijn geweest.

Hij zou niet mogen boksen

,,Miller zou niet mogen boksen. De man zou voor het leven geschorst moeten worden. Hij heeft heel veel middelen ingenomen, prestatie verhogende middelen. Dus voor mij denk ik niet dat hij het verdient om deel uit te maken van welk team dan ook", aldus Oliver.

Fury, 33, heeft schijnbaar geen probleem om Miller aan boord te brengen voor de laatste etappe van zijn trainingskamp. Oliver is er vast van overtuigd dat Miller gedurende zijn hele carrière doping heeft gebruikt, en voegt eraan toe: ,,Doe dit toch niet Fury, want dat bezoedelt gewoon alles wat je doet."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws