Boksicoon Fury krijgt bedenktijd over pensioen: 'Stopt hij of niet?' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksicoon Fury krijgt bedenktijd over pensioen: 'Stopt hij of niet?'

Boksicoon Fury krijgt bedenktijd over pensioen: 'Stopt hij of niet?'

Tyson Fury heeft van boksbond de WBC de tijd gekregen om te beslissen of hij zijn carrière voortzet. WBC-president Mauricio Sulaiman geeft zwaargewicht kampioen Fury de tijd om na te denken of hij wil terugkeren naar de ring om zijn carrière voort te zetten. Of dat hij met pensioen zal gaan, zoals hij beweert te zullen doen.

World Boxing Council-president Sulaiman zegt niet of hij Fury een tijdslimiet geeft om te beslissen, maar dat is volkomen logisch als hij dat doet. Het is niet nodig dat de WBC-titel 12 tot 24 maanden wordt bevroren voor Fury. Als Fury niet beslist of hij zijn WBC-titel zal verlaten, moet Sulaiman hem opdracht geven om voor de vierde keert te vechten tegen Deontay Wilder.

Geen contact

Dat zou Fury in de positie brengen waarin hij de WBC zou moeten laten weten of hij zijn titel zou verdedigen of opgeven. Interessant is dat de 33-jarige Fury nog steeds geen contact heeft opgenomen met de WBC om hen te laten weten dat hij met pensioen gaat en zijn WBC-zwaargewicht titel opgeeft. Ondanks het feit dat hij de media heeft verteld dat hij zijn handschoenen ophangt na zijn overwinning op Dillian Whyte.

Veel fans willen dat Fury zijn WBC-titel al opgeeft, omdat ze willen dat de hoogst gerangschikte kanshebbers strijden om de titel. Fans willen niet dat Fury het uitzit, eindeloos pratend over dat hij met pensioen gaat en het toch niet doet.

Serieus

Als Fury zijn pensioenclaims serieus neemt, moet hij de WBC-riem verlaten, dus er is vooruitgang in de sport. Promotors Bob Arum en Eddie Hearn geloven allebei dat Fury terug zal komen. Er is geen kans dat hij met pensioen zal gaan zonder tegen de winnaar van de rematch in juli tussen IBF/WBA/WBO-zwaargewicht kampioen Oleksandr Usyk en Anthony Joshua te vechten.

Fury zegt echter dat hij in een speciaal gevecht tegen UFC-zwaargewicht kampioen Francis Ngannou wil doen en WWE-worstelwedstrijden. Hoewel Fury nog steeds populair is vanwege zijn prestaties in het boksen, kan hij daarvan profiteren door geld te verdienen tegen Ngannou en in WWE. Hoe langer Fury uit de ring blijft; hoe minder fans geïnteresseerd zullen zijn in die circusevenementen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws