Boksers besmet met coronavirus: Klacht tegen Olympisch Comité Nieuws
Nieuws

Boksers besmet met coronavirus: Klacht tegen Olympisch Comité

Boksers besmet met coronavirus: Klacht tegen Olympisch Comité
Boksers besmet met coronavirus: Klacht tegen Olympisch Comité

Turkije dient een officiële klacht in tegen het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

"Terwijl de hele wereld extreme veiligheidsmaatregelen nam en alle sportwedstrijden werden afgelast, lieten het IOC en de Britse overheid het toernooi gewoon doorgaan", aldus Eyup Gozgec, de voorzitter van de Turkse boksbond.

Te laat

Gozgec refereert aan het Olympisch kwalificatietoernooi in Londen, dat, ondanks alle anti corona maatregelen over de hele wereld om verspreiding van het virus tegen te gaan, niet vooraf werd afgelast.

"Dit was onverantwoord en had rampzalige gevolgen kunnen hebben. Gelukkig maken onze besmette boksers en hun coach het relatief goed,"zegt Gozgec. Na enkele dagen werd het event alsnog afgelast.

Ook zegt de voorzitter dat zijn land een officiële klacht zal indienen omdat de mening is dat het IOC onverantwoord gehandeld heeft. Er deden ook Nederlandse boksers mee aan het toernooi, waaronder Enrico Lacruz, Max van der Pas, Artjom Kasparian, Delano James en Chelsey Heijnen en Nouchka Fontijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws