Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokser Tyson Fury doneert € 8 miljoen aan de armen en daklozen

Bokser Tyson Fury doneert € 8 miljoen aan de armen en daklozen

Tyson Fury maakt succesvolle comeback tegen Seferi

Na persoonlijke gevechten met depressie, alcohol- en drugsmisbruik, voltooide het 30-jarige zwaargewicht de perfecte comeback in Los Angeles afgelopen weekend tegen Deontay Wilder.  Het einde werd echter bedorven door wat velen beschouwen als een dubieuze scorekaart van de juryleden.

Maar hoewel hij niet echt een overwinning claimt bij zijn terugkeer naar de ring, kan hij ongetwijfeld worden beschouwd als een winnaar in elke andere zin des woord.. Na tientallen kilo’s te zijn afgevallen ter voorbereiding op het gevecht en de zelfmoordgedachten te hebben afgeschud, is de ‘zigeunerkoning’ nu van plan anderen te helpen hun strijd te overwinnen.

Van Fury wordt verwacht dat hijde € 8 miljoen die hij verdiende in zijn dramatische botsing met Wilder, zal spenderen aan het helpen van armen en daklozen. Volgens Der Spiegel zei hij: “Ik ga het geven aan de armen en ik ga huizen bouwen voor de daklozen. ”

Geen interesse

“Ik heb er niet echt veel aan, ben niet geïnteresseerd om miljonair of miljardair te worden, ik ben een bokser en geen zakenman en ik zal waarschijnlijk dezelfde route volgen als elke andere bokser. Je kunt het niet met je meenemen als je doodgaat, dus ik kan er net zo goed iets mee doen en mensen helpen die zichzelf niet kunnen helpen.”

Na het gevecht gaf een aangeslagen Fury een gepassioneerde speech in de camera die ongetwijfeld talloze kijkers motiveert om te blijven vechten tegen hun eigen demonen.

Tyson Fury vs Deontay Wilder uitslag: 'Frank Warren eist onderzoek en rematch'

LEES OOK:

Tyson Fury vs Deontay Wilder uitslag: ‘Frank Warren eist onderzoek en rematch’

 

Bekijk ook

Boksen: Lomachenko brak hand tijdens knock-out op Crolla (video)

Boksen: Vasyl Lomachenko verdedigt WBA-WBO titels in de zomer

Vasyl Lomachenko vs. Luke Campbell is rond, de bokswedstrijd zal die eind augustus plaatsvinden.

Boksen: Ex UFC-vechter wil de ring uit vluchten (video)

Voormalig UFC licht zwaargewicht Fabio Maldonado MMA staat bekend om zijn taaiheid, stevige kin en actieve vechtstijl.

Bokstalent scoort bruutste knock-out van het jaar (video)

Bokser Devin Haney leverde een sensationele zevende ronde knock-out af tegen Antonio Moran, zaterdagavond in Oxon Hill, Maryland.

REGIO NIEUWS UITGELICHT