Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokser pakt wereldtitel met brute knock-out in ‘last minute gevecht’ (video)

Bokser pakt wereldtitel met brute knock-out in ‘last minute gevecht’ (video)

Door last minute in te stappen voor een gevecht tegen Ali Akhmedova afgelopen zaterdag. Leek Carlos Gongora leek een risico aan te gaan. Maar hij slaagde er in de winst en de wereldtitel te pakken in Hollywood, Florida.

Gongora zat zich thuis te verbijten sinds zijn gevecht met Zhanibek Alimkhanuly op 9 oktober was afgelast. De bokser Zach zichzelf dit jaar niet meer in actie komen. Tot hij plots werd opgeroepen om 18 december de ring in te gaan.

Tegen Akhemdova was een vervanger nodig aangezien diens tegenstander uitviel. Een obstakel leek het gewicht van Gongora want de Ecudoriaan was 22 kilo te zwaar. Toch zei Gongora ja, op twee weken voor de wedstrijd.

Dikke knock-out

Omdat Akhemdova als favoriet werd aangemerkt en dik voorstond op punten. Geloofden critici niet dat Gongora een kans zou maken te winnen. Toch slaagde de man uit Ecuador er in via een knock-out te winnen in de laatste minuten van de wedstrijd.

Een blije Gongora, die tegen Akhmedov de vacante IBO-titel won, vloog zaterdag rechtstreeks terug naar Ecuador, dat nog geen grote wereldkampioen boksen had.

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page