Bokser pakt wereldtitel met brute knock-out in 'last minute gevecht' (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokser pakt wereldtitel met brute knock-out in 'last minute gevecht' (video)

Bokser pakt wereldtitel met brute knock-out in 'last minute gevecht' (video)

Door last minute in te stappen voor een gevecht tegen Ali Akhmedova afgelopen zaterdag. Leek Carlos Gongora leek een risico aan te gaan. Maar hij slaagde er in de winst en de wereldtitel te pakken in Hollywood, Florida.

Gongora zat zich thuis te verbijten sinds zijn gevecht met Zhanibek Alimkhanuly op 9 oktober was afgelast. De bokser Zach zichzelf dit jaar niet meer in actie komen. Tot hij plots werd opgeroepen om 18 december de ring in te gaan.

Tegen Akhemdova was een vervanger nodig aangezien diens tegenstander uitviel. Een obstakel leek het gewicht van Gongora want de Ecudoriaan was 22 kilo te zwaar. Toch zei Gongora ja, op twee weken voor de wedstrijd.

Dikke knock-out

Omdat Akhemdova als favoriet werd aangemerkt en dik voorstond op punten. Geloofden critici niet dat Gongora een kans zou maken te winnen. Toch slaagde de man uit Ecuador er in via een knock-out te winnen in de laatste minuten van de wedstrijd.

Een blije Gongora, die tegen Akhmedov de vacante IBO-titel won, vloog zaterdag rechtstreeks terug naar Ecuador, dat nog geen grote wereldkampioen boksen had.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws