Trainingspartner die bokser dood sloeg: ‘Ik ben kapot’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Trainingspartner die bokser dood sloeg: ‘Ik ben kapot’

Trainingspartner die bokser dood sloeg: ‘Ik ben kapot’

Overleden bokser Dwight Ritchie

Hij is er kapot van, Michael Zerafa een lichaamstoot van zijn hand veroorzaakte de dood van trainingspartner en vriend Dwight Ritchie afgelopen weekend. Ritchie, slechts 27 jaar oud, laat een vrouw en drie kinderen achter.

De Australische middengewicht-bokser Michael Zerafa staat doodsangsten uit in de nasleep van het tragische sparring-ongeluk dat leidde tot de dood van goede vriend Dwight Ritchie.

Ritchie overleed zaterdag tijdens een sparring-sessie met Zerafa, beide boksers hadden volgende maand gevechten gepland en trainden met elkaar. Zerafa heft een rematch met voormalig kampioen weltergewicht Jeff Horn staan. Volgens bronnen werd Ritchie geraakt met een lichaams stoot en liep hij terug naar zijn hoek en zakte in elkaar.

Geen woorden voor

Reanimatie mocht helaas niet baten. Zerafa’s rematch met Horn vindt plaats op 18 december en er is enige speculatie over of het gevecht zal plaatsvinden zoals gepland. “Er zijn gewoon geen woorden om te beschrijven hoe ik me op dit moment voel”, zei Zerafa tegen Exclusive Insight. “Dwight was een van de meest bescheiden mensen die ik ooit heb ontmoet.

ZIE OOK >> Bokser doodgeslagen tijdens training

“We kenden elkaar al sinds we tieners waren, toen we net begonnen in de sport. En de afgelopen 10 jaar hadden Dwight en ik elkaar binnen en buiten de ring ondersteund. Er was altijd een professioneel en wederzijds respect tussen ons. (Zaterdag) was een absoluut drama, hoe moeilijk het nu ook voor mezelf is. “

Intens verdrietig

“Ik kan me alleen maar voorstellen hoe moeilijk de afgelopen 24 uur is geweest voor Dwight’s familie. Mijn hart bloedt voor zijn drie kinderen en zijn vrouw. Ik heb met de familie gesproken en mijn diepste deelneming betuigd. De boksgemeenschap heeft een echt geweldig persoon verloren en ik heb een partner en vriend verloren.”

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page