Trainingspartner die bokser dood sloeg: 'Ik ben kapot' Nieuws
Nieuws

Trainingspartner die bokser dood sloeg: 'Ik ben kapot'

Trainingspartner die bokser dood sloeg: 'Ik ben kapot'
Trainingspartner die bokser dood sloeg: 'Ik ben kapot'

Hij is er kapot van, Michael Zerafa een lichaamstoot van zijn hand veroorzaakte de dood van trainingspartner en vriend Dwight Ritchie afgelopen weekend. Ritchie, slechts 27 jaar oud, laat een vrouw en drie kinderen achter.

De Australische middengewicht-bokser Michael Zerafa staat doodsangsten uit in de nasleep van het tragische sparring-ongeluk dat leidde tot de dood van goede vriend Dwight Ritchie.

Ritchie overleed zaterdag tijdens een sparring-sessie met Zerafa, beide boksers hadden volgende maand gevechten gepland en trainden met elkaar. Zerafa heft een rematch met voormalig kampioen weltergewicht Jeff Horn staan. Volgens bronnen werd Ritchie geraakt met een lichaams stoot en liep hij terug naar zijn hoek en zakte in elkaar.

Geen woorden voor

Reanimatie mocht helaas niet baten. Zerafa's rematch met Horn vindt plaats op 18 december en er is enige speculatie over of het gevecht zal plaatsvinden zoals gepland. "Er zijn gewoon geen woorden om te beschrijven hoe ik me op dit moment voel", zei Zerafa tegen Exclusive Insight. "Dwight was een van de meest bescheiden mensen die ik ooit heb ontmoet.

ZIE OOK >> Bokser doodgeslagen tijdens training

"We kenden elkaar al sinds we tieners waren, toen we net begonnen in de sport. En de afgelopen 10 jaar hadden Dwight en ik elkaar binnen en buiten de ring ondersteund. Er was altijd een professioneel en wederzijds respect tussen ons. (Zaterdag) was een absoluut drama, hoe moeilijk het nu ook voor mezelf is. "

Intens verdrietig

"Ik kan me alleen maar voorstellen hoe moeilijk de afgelopen 24 uur is geweest voor Dwight's familie. Mijn hart bloedt voor zijn drie kinderen en zijn vrouw. Ik heb met de familie gesproken en mijn diepste deelneming betuigd. De boksgemeenschap heeft een echt geweldig persoon verloren en ik heb een partner en vriend verloren."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws