Doodgeslagen! Bokser (18) overleden na tragische 'KO' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Doodgeslagen! Bokser (18) overleden na tragische 'KO'

Doodgeslagen! Bokser (18) overleden na tragische 'KO'

Jeanette Zapata is overleden aan de gevolgen van de tragische knock-out eerder deze week in Canada. De jonge bokser zakte ineen tijdens na een aantal stoten van haar tegenstander Marie-Pier Houle.

De Mexicaanse bokser 18-jarige Zapata, die traumatisch hersenletsel opliep tijdens een bokswedstrijd die zaterdagavond in Montreal werd gehouden, leek in allernaast gekoppeld te zijn aan haar rivaal Houle. Bronnen melden dat er geen tegenstander te vinden was en Zapata geen match was voor Houle.

Ze had niet mogen vechten

Zapata verloor het bewustzijn aan het einde van de vierde ronde van haar weltergewicht gevecht voor op de undercard, van het hoofdevenement van Kim Clavel-Maria Soledad Vargas, in het IGA Stadium op 28 augustus in Montréal. Er was flink commentaar op de wedstrijd: ,, Zapata werd letterlijk de dood ingeslagen", aldus een van de commentaren op social media.

De Canadese promotor Yvon Michel gaf gisteravond een verklaring af. ,,Het is met grote droefheid dat wij vernamen dat Jeanette Zacarias Zapata vanmiddag om 15:45 uur is overleden", luidt de verklaring. Michel die beschuldigd werd door de bronnen dat hij Zapata nooit in de ring had mogen zetten. Verklaarde ook dat hij niet van plan is meer commentaar op de zaak te geven.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws