Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Chukwuemeka Igboanugo overleed afgelopen maandag in de boksring tijdens de National Sports Festival in Asaba, Nigeria. Na een aantal keer zwaar geraakt te zijn zakte de bokser ineen en overleed.

Igboanugo, die Imo State vertegenwoordigde, zou zijn flauwgevallen nadat hij meerdere stoten op zijn kin had gekregen van Gaby Amagor in hun gevecht van 86 kg. De scheidsrechter beëindigde daarop het gevecht nadat hij niet hersteld was.

Hulp kwam te laat

"Hij werd onmiddellijk uit de ring gehaald voor medische behandeling voordat hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, waar werd bevestigd dat hij al dood was", verklaarde een boksfunctionaris.

Maar Borno State-coach, Endurance Aberegidi, die ter plaatse was toen de bokser werd neergeslagen, verteld wat er maandag in de ring gebeurde en hoe de bokser de geest gaf. ,,Het was een trieste situatie. Deze man heeft jarenlang getraind en nadat hij een nationale kans heeft gekregen, sterft hij in de ring", zei Aberegidi.

De dood van Igboanugo is al de zoveelste dit jaar op het Afrikaanse continent. Eerder overleden al twee jonge boksers nadat zij zwaar knockout waren geslagen en medische hulp te laat kwam

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws