Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokser blijkt ijskoude kikker tijdens staredown (video)

Bokser blijkt ijskoude kikker tijdens staredown (video)

Josh Warrington’s volgende verdediging van zijn IBF-wereldtitel zal tegen Kid Galahad zijn.

Vooruitlopend op de bokswedstrijd werd het paar afgelopen weekend tegenover elkaar gezet in het Leeds Arena voetbalstadion, waar zij elkaar zullen treffen voor de titelstrijd op 15 juni aanstaande.

Warrington had een goed 2018 met overwinningen op Lee Selby (om IBF-kampioen te worden) en Carl Frampton (in zijn eerste verdediging). Hij had gehoopt meerdere titels te gaan claimen in 2019, maar moest in plaats daarvan zijn verplichte uitdager Galahad tegemoet treden.

Een teken van zwakte

Aan de staredown te zien zal het geen zachtaardig gevecht worden. Warrington oogde op het eerste gezicht zelfverzekerd en daagde Galahad verbaal uit. Deze blikte of bloosde niet en bleef Warrington met een ijskoude blijk aanstaren. “Hij begon als eerste te praten, een teken van zwakte,” zei Galahad na afloop.

Met de bokswedstrijd is serieus geld te verdienen voor beide boksers, namelijk 1.6 miljoen pond voor de winnaar. Er werd flink geboden op de zogenaamde beurs maar promoter Frank Warren won het van Eddie Hearn (Anthony Joshua), die met 200.000 overboden werd.

Bekijk ook

Boksen: Manny Pacquiao vs Amir Khan bevestigt

Pacquiao vs Khan wordt al jaren besproken en zal nu in november dit jaar plaatsvinden.

Hughie Fury de ring in tegen Sam Sexton voor de Britse titel

Boksen: Hughie Fury vs. Samuel Peter in Saoedi-Arabië

Hughie Fury wordt geconfronteerd met voormalig WBC zwaargewicht kampioen Samuel Peter.

Boksen: Lomachenko brak hand tijdens knock-out op Crolla (video)

Bokser Lomachenko reageert op uitdaging UFC-vechter Cejudo

Afgelopen weekend daagde UFC wereldkampioen in twee gewichtklassen Henry Cejudo, bokskampioen Vasyl Lomachenko uit tot een gevecht.