Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokser blijkt ijskoude kikker tijdens staredown (video)

Bokser blijkt ijskoude kikker tijdens staredown (video)

Josh Warrington’s volgende verdediging van zijn IBF-wereldtitel zal tegen Kid Galahad zijn.

Vooruitlopend op de bokswedstrijd werd het paar afgelopen weekend tegenover elkaar gezet in het Leeds Arena voetbalstadion, waar zij elkaar zullen treffen voor de titelstrijd op 15 juni aanstaande.

Warrington had een goed 2018 met overwinningen op Lee Selby (om IBF-kampioen te worden) en Carl Frampton (in zijn eerste verdediging). Hij had gehoopt meerdere titels te gaan claimen in 2019, maar moest in plaats daarvan zijn verplichte uitdager Galahad tegemoet treden.

Een teken van zwakte

Aan de staredown te zien zal het geen zachtaardig gevecht worden. Warrington oogde op het eerste gezicht zelfverzekerd en daagde Galahad verbaal uit. Deze blikte of bloosde niet en bleef Warrington met een ijskoude blijk aanstaren. “Hij begon als eerste te praten, een teken van zwakte,” zei Galahad na afloop.

Met de bokswedstrijd is serieus geld te verdienen voor beide boksers, namelijk 1.6 miljoen pond voor de winnaar. Er werd flink geboden op de zogenaamde beurs maar promoter Frank Warren won het van Eddie Hearn (Anthony Joshua), die met 200.000 overboden werd.

Bekijk ook

Promotor beweert: Afro-Amerikaanse boksers slachtoffers racisme

Sarah Fina, van Greg Cohen Promotions beweert dat Afro-Amerikaanse boksers zwaar gediscrimineerd worden.

Bokskampioen Amir Khan knockout door Illegale stoot (video)

Terence Crawford versloeg Amir Khan afgelopen nacht met een zogenaamde low-blow wat leidde tot een TKO (technische knockout).

Boksen: Dillian Whyte vs. Oscar Rivas officieel aangekondigd

Dillian Whyte zal Oscar Rivas treffen wanneer hij terugkeert op 20 juli in de O2 Arena in Londen.

REGIO NIEUWS UITGELICHT