Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokser Adonis Stevenson ontwaakt uit coma

Bokser Adonis Stevenson ontwaakt uit coma

Bokser Adonis Stevenson ontwaakt uit coma
Screenshot

Voormalig WBC licht zwaargewicht kampioen Adonis Stevenson is ontwaakt uit zijn coma. Op 1 december werd hij in Canada knock-out geslagen door de Rus Oleksandr Gvozdyk en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd

Na het gevecht begon Stevenson fysieke problemen te krijgen en voelde hij zich erg duizelig in zijn kleedkamer. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar werd ontdekt dat hij ernstig hersenletsel had.

Hij werd in een medisch geïnduceerde coma geplaatst om de zwelling te verlichten. Eerder deze week liet de oude promotor van Stevenson, Yvon Michel van GYM, de media nog weten dat Stevenson nog steeds in coma lag en geen tekenen van herstel vertoonde.

Erg dankbaar

Echter is Stevenson weer bij bewustzijn gebracht zo wordt gemeld door zijn vriendin, die haar dank uitsprak. “Namens Adonis en onze familie, wilde ik even de tijd nemen om iedereen te bedanken die ons gesteund hebben. ”

LEES OOK: Bokser Adonis Stevenson nog steeds in coma

“Ondanks dat recente berichten melden dat hij nog in coma lag, wilde ik duidelijk maken dat Adonis wakker is. We zijn echt gezegend door God en jullie allemaal voor jouw steun.”

Blijvend letsel

Hoe het verdere herstel van Stevenson zal verlopen en hoe groot de schade is die hij heeft opgelopen als gevolg van de knock-out, zal de komende periode moeten gaan uitwijzen.

Bekijk ook

Eerste sportscholen ontvangen Keurmerk Vechtsportautoriteit

De eerste Keurmerken van de Vechtsportautoriteit zijn uitgedeeld. Een aantal sportscholen mag zich al de ...

‘Rico Verhoeven moet voetbalclub Sparta redden’

Rico Verhoeven zou ingeschakeld moeten worden om voetbalclub Sparta een helpende hand te bieden. Dat zegt analist Robert Maaskant vandaag in het AD. De topkickboksers zou motivator kunnen optreden om de club uit het dal te halen.

‘Rico Verhoeven tegen Alistair Overeem, je wilt het zien’

Alistair Overeem is door de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC aan de kant gezet. Het nieuws ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page