Bokser (18) sterft aan blessure bij amateur toernooi: 'Trieste dag' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokser (18) sterft aan blessure bij amateur toernooi: 'Trieste dag'

Bokser (18) sterft aan blessure bij amateur toernooi: 'Trieste dag'

Ibrahim Khasanov voelde zich onwel tijdens de prijsuitreiking van zijn bokswedstrijd vorige week. Hij werd kort daarna opgenomen in het ziekenhuis. Hij stierf zes dagen later.

De 18-jarige Russische bokser overleed plotseling na een blessure tijdens een amateur toernooi een week geldeden. Ibrahim Khasanov werd naar verluidt geblesseerd tijdens de halve finale van de regionale competities onder junioren in Tsjeljabinsk.

Het nieuws werd voor het eerst gemeld door de Chelyabinsk Boxing Federation op het Russische sociale medianetwerk VKontakte die het een trieste dag voor het boksen. ,,Tijdens het gevecht werd een knockdown geregistreerd zonder te vallen en de scheidsrechter hervatte het gevecht, terwijl deze had moeten ingrijpen. Tijdens de prijsuitreiking werd de atleet onwel", aldus de verklaring op VKontakte.

Triest nieuws

,,Artsen verleenden ter plaatse eerste hulp, daarna werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Ondanks professionele medische hulp kon Ibrahim echter niet worden gered.” De federatie is sindsdien een intern onderzoek gestart en heeft de trainer van Khasanov, de scheidsrechter die toezicht houdt op zijn halve finale, en de voorzitter van de jury geschorst.

Het is niet de eerste keer dat een bokser dodelijk gewond raakt tijdens een gevecht. Vorige maand verloor de Duitse bokser Musa Yamak het bewustzijn tijdens de derde ronde van zijn gevecht tegen de Oegandese bokser Hamza Wandera. Vandaag werd bekend dat de 28 jarige Zuid Afrikaanse bokser Simiso Buthelezi overleden is na een aantal dagen in coma te hebben gelegen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws