Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Wladimir Klitschko maakt comeback in Kiev

Boksen: Wladimir Klitschko maakt comeback in Kiev

Voormalige IBF, WBO en WBA “Super” zwaargewicht bokskoning Wladimir Klitschko zal terugkeren naar de boksring op 25 mei in de hoofdstad van Oekraïne, Kiev zo wordt gemeld.

De laatste keer dat Klitschko in de ring stond was twee jaar geleden toen de huidige IBF, WBO en WBA kampioen Anthony Joshua Klitschko versloeg via TKO in de 11e ronde. In de afgelopen paar maanden zijn er veel berichten en verhalen geweest dat Klitschko terug zou komen, maar de Oekraïener ontkende deze informatie en zei dat het “nepnieuws” was.

Dit keer wordt het nieuws voor de locatie en de datum gebracht door de Oekraïense media en het gerucht gaat dat de 43-jarige Klitschko drie keer zal vechten en dat hij ongeveer $ 120 miljoen voor zijn diensten zal verzamelen.

Ontzettend veel geld

De locatie van het gevecht is naar verluidt het Olympisch stadion in Kiev, waar vorig jaar de finale van de Champions League plaatsvond. De perfecte locatie voor een terugkeer van een ware bokslegende.

LEES OOK: Tyson Fury vecht in Amerika

Ondanks alle geruchten is het moeilijk te geloven dat een 43-jarige miljonair zal terugkeren naar een sport die zijn gezondheid en leven bedreigt, maar als het prijskaartje van $ 120 van DAZN legitiem is, dan worden dingen behoorlijk interessant in de aankomende periode.

Bekijk ook

Promotor beweert: Afro-Amerikaanse boksers slachtoffers racisme

Sarah Fina, van Greg Cohen Promotions beweert dat Afro-Amerikaanse boksers zwaar gediscrimineerd worden.

Bokskampioen Amir Khan knockout door Illegale stoot (video)

Terence Crawford versloeg Amir Khan afgelopen nacht met een zogenaamde low-blow wat leidde tot een TKO (technische knockout).

Boksen: Dillian Whyte vs. Oscar Rivas officieel aangekondigd

Dillian Whyte zal Oscar Rivas treffen wanneer hij terugkeert op 20 juli in de O2 Arena in Londen.

REGIO NIEUWS UITGELICHT