Boksen: WBC verplicht Wilder zijn titel te verdedigen Nieuws
Nieuws

Boksen: WBC verplicht Wilder zijn titel te verdedigen

Boksen: WBC verplicht Wilder zijn titel te verdedigen
Boksen: WBC verplicht Wilder zijn titel te verdedigen

Deontay Wilder zal zijn zwaargewicht WBC wereldtitel moeten verdedigen tegen Dominic Breazeale.

In december 2018 kreeg Deontay Wilder te maken met Tyson Fury, die de kans had om de titel van Wilder over te nemen. Het was de zwaarste verdediging van zijn WBC-titel die de ongeslagen Amerikaan tot dan had gedaan. En de eerste keer dat een van zijn gevechten door de jury beslist moest worden.

Uiteindelijk verliet Wilder de ring nog steeds met zijn titel en zijn ongeslagen record, velen vonden dat de winst naar Fury had moeten gaan. Een kans op een rematch verdween als sneeuw voor de zon, toen Fury tekende bij ESPN. Vorige week onthulde de WBC dat de herkansing tegen Fury, die ze eerder hadden gepland niet door gaat.

Vecht bereid

Nu heeft de boksorganisatie, een van de vier grootste, bevolen dat de volgende titel verdediging van Wilder tegen collega-Amerikaan Dominic Breazeale zal zijn. Deze stond al klaar om te vechten tegen de winnaar van een eventuele Wilder vs Fury rematch.

LEES OOK: Controversiële uitslag Wilder vs Fury

In een verklaring schreef de WBC: "WBC World Heavyweight Champion Deontay Wilder zal zijn verplichtingen nakomen door tegen Dominic Breazeale de ring in te gaan. " De twee Amerikaanse zwaargewichten worden waarschijnlijk met elkaar geconfronteerd op 18 mei in Barclays Center in Brooklyn, New York.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws