Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: WBC verplicht Wilder zijn titel te verdedigen

Boksen: WBC verplicht Wilder zijn titel te verdedigen

Bokser Deontay Wilder wil tegenstander dood slaan!
Youtube

Deontay Wilder zal zijn zwaargewicht WBC wereldtitel moeten verdedigen tegen Dominic Breazeale.

In december 2018 kreeg Deontay Wilder te maken met Tyson Fury, die de kans had om de titel van Wilder over te nemen. Het was de zwaarste verdediging van zijn WBC-titel die de ongeslagen Amerikaan tot dan had gedaan. En de eerste keer dat een van zijn gevechten door de jury beslist moest worden.

Uiteindelijk verliet Wilder de ring nog steeds met zijn titel en zijn ongeslagen record, velen vonden dat de winst naar Fury had moeten gaan. Een kans op een rematch verdween als sneeuw voor de zon, toen Fury tekende bij ESPN. Vorige week onthulde de WBC dat de herkansing tegen Fury, die ze eerder hadden gepland niet door gaat.

Vecht bereid

Nu heeft de boksorganisatie, een van de vier grootste, bevolen dat de volgende titel verdediging van Wilder tegen collega-Amerikaan Dominic Breazeale zal zijn. Deze stond al klaar om te vechten tegen de winnaar van een eventuele Wilder vs Fury rematch.

LEES OOK: Controversiële uitslag Wilder vs Fury

In een verklaring schreef de WBC: “WBC World Heavyweight Champion Deontay Wilder zal zijn verplichtingen nakomen door tegen Dominic Breazeale de ring in te gaan. ” De twee Amerikaanse zwaargewichten worden waarschijnlijk met elkaar geconfronteerd op 18 mei in Barclays Center in Brooklyn, New York.

Bekijk ook

MMA-kampioen gooit 1 miljoen op tafel voor gevecht met UFC’s McGregor

Patricio Friere, Bellator MMA-kampioen deed een uitdaging van $ 1.000.000 tegen UFC-baas Dana White en ...

Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

De zwaargewicht boksrivalen Anthony Joshua en Tyson Fury zullen binnenkort hun £ 200 miljoen megagevecht aankondigen nadat vandaag de voorwaarden zijn overeengekomen.

‘Ik ga killen, niks meer en niet minder’: Pieter Buist heeft wat te bewijzen

Pieter Buist maakt 28 april zijn rentree bij ONE Championship in Singapore. De Nederlandse topvechter treft de Amerikaan Lowen Tynanes.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page