Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: WBC trekt Pearl-titel in voor Amir Khan vs. Billy Dib

Boksen: WBC trekt Pearl-titel in voor Amir Khan vs. Billy Dib

Boksen: WBC trekt Pearl-titel in voor Amir Khan vs. Billy Dib

Amir Khan en Billy Dib zullen niet vechten voor de WBC ‘Pearl’ weltergewicht titel op 12 juli.

De WBC heeft de ‘Pearl’ titel ingetrokken, die is ontworpen voor speciale gelegenheden, en in plaats daarvan zullen ze hun WBC International 147 pond titel ter beschikking voor de wedstrijd.

Khan, zal in de toekomst wel kunnen vechten om de WBC ‘Pearl’ weltergewicht titel. Hij hoopt dat hij in november Manny Pacquiao tegenover zich krijgt, als de Filipijnse superster, Keith Thurman volgende maand verslaat op 20 juli.

De WBC beslist

In dat geval vecht Khan voor het WBA-weltergewicht en mogelijk de WBC Pearl-titel tegen Manny. Het is helemaal aan de WBC om te beslissen wanneer ze Khan zullen laten vechten voor hun Pearl Weltergewicht titel.

ZIE OOK>> Amir Khan treft andere tegenstander in Saudi Arabie

De wedstrijd stond gepland tussen Khan en Neeraj Goyat waarvan de laatste zich moest terugtrekken wegens een zwaar auto ongeluk. Dib wordt gezien als een minder waardevolle tegenstander om de ere titel tegenover te stellen.

Bekijk ook

Jeugdtalenten in actie tijdens Eindhoven Box Cup

De talentenploeg van The Golden Gloves Eindhoven krijgen ook dit jaar weer een podium tijdens de Junior Eindhoven Box Cup.

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.