Boksen: Veel animo voor de Ben Bril Memorial 2019 Nieuws
Nieuws

Boksen: Veel animo voor de Ben Bril Memorial 2019

Boksen: Veel animo voor de Ben Bril Memorial 2019
Boksen: Veel animo voor de Ben Bril Memorial 2019

Dit jaar vindt het jaarlijkse Ben Bril Memoriaal plaats op donderdag 7 november in het koninklijk theater Carré, Amsterdam.

Volgens de organisatie is er veel animo voor het boks evenement wat inmiddels een begrip is geworden ook buiten Nederland. Elk jaar doen er dan ook top boksers mee en zelfs kickboksers die hun boks kwaliteiten laten zien.

De kaartverkoop voor het Ben Bril evenement heeft een vliegende start gemaakt en er zijn al meer dan 300 kaarten verkocht aan belangstellenden. Er wordt nog onderhandeld met de diverse boksers, tevens zijn er contacten gelegd om twee boksers van de Israëlische bond, in het voorprogramma een podium te geven tegen Nederlandse amateurs.

Oorlogsleed

Bril won acht maal de Nederlandse titel in zijn gewichtsklasse. Hij weigerde echter deel te nemen aan de Olympische Zomerspelen 1936 in nazi-Duitsland. Tijdens de Duitse bezetting werd Bril en zijn gezin via de kampen Vught en Westerbork naar Bergen-Belsen gedeporteerd (bron wikipedia).

ZIE OOK >> Chico Kwasi wint Ben Bril Memorial

Het gezin overleefde de verschrikkingen, maar Brils glansrijke bokscarrière was voorbij (bron wikipedia). Om dit niet ongemerkt voorbij te laten wordt dus elk jaar een hommage gebracht aan een van Nederlands beste boksers in de geschiedenis.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws