Boksen redding ex-profvoetballer na gevangenisstraf - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen redding ex-profvoetballer na gevangenisstraf

Boksen redding ex-profvoetballer na gevangenisstraf

Boksen redding ex-profvoetballer na gevangenisstraf

Paddy Lacey, speelde vijf jaar geleden de Britse in League Two met Accrington Stanley uit Lancashire. De prof-voetballer ging een glibberige helling af die eindigde in de gevangenis, nu bloeit hij op als bokser.

De middenvelder speelde 11 wedstrijden voor Stanley in League Two in de eerste helft van het seizoen 2016/17 en scoorde zelfs de winnaar in een clash tegen Portsmouth. Lacey stond eerder in de boeken bij Accrington Stanley, de Football League-club, maar mikt nu op succes als bokser (lees verder onder video).

Maar zijn wereld stortte in toen hij werd ontslagen door Stanley en een voetbalverbod van 14 maanden kreeg nadat hij positief had getest op cocaïne. Erger was om te zien toen hij vervolgens gevangen werd gezet, na te zijn veroordeeld tot 16 maanden gevangenisstraf.

Het was mijn redding

Lacey was opgepakt voor het bezit van cocaïne, MDMA en honderden ponden aan valse biljetten. Maar sindsdien heeft hij zijn leven veranderd en nu jongleert hij met een bedrijf in tapijten en speelt hij semi-professioneel voetbal met Chester City, terwijl hij ook probeert de gelederen van de bokswereld te beklimmen (lees verder onder video).

,,Om eerlijk te zijn, het was het beste wat me ooit is overkomen”, zegt Lacey over zijn tijd in de cel. ,,De rechter zei ‘ je zult een harde les moeten leren’, en dat heb ik gedaan. ” Vanavond staat Lacey tegenover Vasif Mamedov in de Echo Arena, Liverpool voor zijn derde wedstrijd onder de vlag van Matchroom Boxing die ook Anthony Joshua onder haar vleugels heeft.

Bekijk ook

Is krachttraining in combinatie met vechtsport wel mogelijk?

Biedt het überhaupt voordelen?

Waarom vechtsporten zo populair zijn om op te wedden

Veel mensen wedden op sport.

‘Waar is mijn f*cking contract?’ Kooivechter daagt UFC-baas uit

De indrukwekkende vertoning markeerde de tweede opeenvolgende overwinning

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page