Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Pacquiao domineert Broner en behoudt de WBA-titel (video)

Boksen: Pacquiao domineert Broner en behoudt de WBA-titel (video)

Manny Pacquiao boekte afgelopen nacht in Las Vegas een indrukwekkende beslissingsoverwinning op Adrien Broner om zo zijn WBA-weltergewichtstitel te behouden.  De jury scoorde de wedstrijd 117-111, 116-112, 116-112, in het voordeel van Pacquiao.

Het Filipijnse boks icoon achtervolgde vanaf het begin Broner met superieure handsnelheid, zo constant winnende makend met zijn agressiviteit gedurende het gevecht.

Met de overwinning verbeterde Pacquiao zijn record naar 61 overwinningen tegen zeven nederlagen en twee gelijkspelpartijen. Broner zakte naar 33-4-1.

In de problemen

Pacquiao zette Broner in de problemen met een aardige offensieve vlaag aan het einde van de zevende ronde, zette krachtige combinaties op met schijnbewegingen tegen zijn aangeslagen tegenstander. Voor Broner bleef er weinig over om de ronde te overleven zonder een knockdown.

Na een rustige achtste ronde, ging Pacquiao opnieuw in de negende ronde heftig in de aanval, scoorde een mooie linker rechter ingeleid door een jab, waardoor Broner weer in de touwen belandde voordat de bel ging.

Floyd Mayweather

Pacquiao zag eruit als de fittere bokser, ondanks dat hij 11 jaar ouder is dan Broner. Hij bleef tijdens de rest van de wedstrijd agressief ondanks een comfortabele voorsprong op punten.

LEES OOK: Floyd Mayweather verslaat kickboks kampioen

De overwinning zet Pacquiao op de eerste plaats voor een rematch met Floyd Mayweather, die een van de promotors van dit gevecht was. Hun bokswedstrijd in 2015, gewonnen door Mayweather brak vele records in termen van inkomsten.

Bekijk ook

Gennady Golovkin de ring in tegen Sergiy Derevyanchenko

Gennady Golovkin en Sergiy Derevyanchenko zullen elkaar treffen op 5 oktober in Madison Square Garden, ...

Boxing Influencers 2: Dave Roelvink toegevoegd aan line-up

De tweede editie van Boxing Influencers staat gepland voor 26 oktober in het Top sport centrum Almere

Stem mee: Zet jouw vechter in het Valor Bare Knuckle toernooi

Stem mee: Zet jouw vechter in het Valor Bare Knuckle toernooi