Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Pacquiao domineert Broner en behoudt de WBA-titel (video)

Boksen: Pacquiao domineert Broner en behoudt de WBA-titel (video)

Manny Pacquiao boekte afgelopen nacht in Las Vegas een indrukwekkende beslissingsoverwinning op Adrien Broner om zo zijn WBA-weltergewichtstitel te behouden.  De jury scoorde de wedstrijd 117-111, 116-112, 116-112, in het voordeel van Pacquiao.

Het Filipijnse boks icoon achtervolgde vanaf het begin Broner met superieure handsnelheid, zo constant winnende makend met zijn agressiviteit gedurende het gevecht.

Met de overwinning verbeterde Pacquiao zijn record naar 61 overwinningen tegen zeven nederlagen en twee gelijkspelpartijen. Broner zakte naar 33-4-1.

In de problemen

Pacquiao zette Broner in de problemen met een aardige offensieve vlaag aan het einde van de zevende ronde, zette krachtige combinaties op met schijnbewegingen tegen zijn aangeslagen tegenstander. Voor Broner bleef er weinig over om de ronde te overleven zonder een knockdown.

Na een rustige achtste ronde, ging Pacquiao opnieuw in de negende ronde heftig in de aanval, scoorde een mooie linker rechter ingeleid door een jab, waardoor Broner weer in de touwen belandde voordat de bel ging.

Floyd Mayweather

Pacquiao zag eruit als de fittere bokser, ondanks dat hij 11 jaar ouder is dan Broner. Hij bleef tijdens de rest van de wedstrijd agressief ondanks een comfortabele voorsprong op punten.

LEES OOK: Floyd Mayweather verslaat kickboks kampioen

De overwinning zet Pacquiao op de eerste plaats voor een rematch met Floyd Mayweather, die een van de promotors van dit gevecht was. Hun bokswedstrijd in 2015, gewonnen door Mayweather brak vele records in termen van inkomsten.

Bekijk ook

Tyson Fury onthuld: Volgende bokswedstrijd in New York

Tyson Fury heeft de Verenigde Staten omarmd en zal opnieuw vechten in New York, nog voor een rematch met Deontay Wilder.

Treurig nieuws: Boxing ’82 boksicoon ‘Opa Hekkie’ overleden

Na het eerdere overlijden van de oprichter Frans van den Heerik van de befaamde boksschool Boxing '82, is nu ook assistent trainer ‘Opa Hekkie’ overleden.

VIDEO: Tyson Fury snel klaar met tegenstander Tom Schwarz

https://youtu.be/RIB5nVs4Se8
Zoals al werd verwacht had de meervoudig zwaargewicht kampioen bokse, Tyson Fury geen zware klus aan tegenstander Tom Schwarz