Boksen: omstreden AIBA President Gafur Rakhimov 'alles komt goed' Nieuws
Nieuws

Boksen: omstreden AIBA President Gafur Rakhimov 'alles komt goed'

Boksen: omstreden AIBA President Gafur Rakhimov 'alles komt goed'
Boksen: omstreden AIBA President Gafur Rakhimov 'alles komt goed'

AIBA President Gafur Rakhimov verzekert dat hij contact heeft gelegd met de IOC Enquiry Committee.

Eerder verzette het Internationaal Olympisch Comité zich tegen de kandidatuur van Rakhimov. Hij staat in criminele kringen bekend onder de bijnaam Gafur Chorny, en men dreigde het boksen uit het programma van de Olympische Spelen te halen als hij tot president werd gekozen.

De zakenman uit Oezbekistan, Gafur Rakhimov, die in november het hoofd van de International Association of Boxing Fans (AIBA) is geworden, heeft een nieuwjaars boodschap gericht aan boksers. Waarin hij verkeerd dat alles goed komt omtrent de Spelen.

Actief

"Ik kan u verzekeren dat het management en de medewerkers van AIBA meer dan ooit toegewijd zijn aan de sport. We zullen blijven werken zoals we het afgelopen jaar hebben gedaan. Ik benader de aanstaande Olympische Spelen zeer responsief en daarom heb ik al contact gelegd met Ed Hawk van de IOC Enquiry Committee, "zei Rakhimov in zijn toespraak.

Hij merkte ook op dat hij met IOC-functionarissen de volgende stappen besprak en dat hij het onderzoek naar de AIBA-zaken open wilde stellen voor het publiek. Rakhimov verzekerde ook dat de boksbond zich inzet voor transparantie in de betrekkingen met Olympische partners.

Stop gezet

Eind november schortte het IOC in verband met het onderzoek naar AIBA, het ​​bokstoernooi wat op de Tokyo Games in 2020 gehouden zou worden. De verkoop van tickets werd gestaakt en tijdelijk alle contacten tussen AIBA en het organiserend comité van de Olympische Spelen stop gezet.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws