Boksen: Oleksandr Usyk verplicht uitdager tegen Ruiz of Joshua Nieuws
Nieuws

Boksen: Oleksandr Usyk verplicht uitdager tegen Ruiz of Joshua

Boksen: Oleksandr Usyk verplicht uitdager tegen Ruiz of Joshua
Boksen: Oleksandr Usyk verplicht uitdager tegen Ruiz of Joshua

De World Boxing Organization heeft Oleksandr Usyk uitgeroepen tot verplichte uitdager tegen Andy Ruiz of Anthony Joshua.

Op basis van een verzoekschrift ingediend door advocaat John Hornewer, om Oleksandr Usyk te noemen als de verplichte uitdager in de zwaargewicht divisie heeft de WBO dit besluit genomen. De huidige WBO zwaargewicht kampioen is Andy Ruiz, die ook de WBA, IBO, IBF wereldtitels bezit.

Ruiz veroverde de titels op 1 juni, met een zevende ronde overwinning tegen van Anthony Joshua in een schokkende wedstrijd in Madison Square Garden in New York City. Een rematch is inmiddels aangekondigd tussen Joshua en Ruiz, met hun tweede gevecht gepland voor het einde van het jaar.

Uitgesteld debuut

Ruiz's grote overwinning was een struikelblok voor Usyk, die tekende bij promotor Eddie Hearn, met als enig doel Joshua voor alle titels tegemoet te treden. Usyk zou vorige maand zijn zwaargewicht debuut maken tegen Carlos Takam. Usyk trok zich terug vanwege een blessure.

ZIE OOK >> Andy Ruiz shockeert met winst op Anthony Joshua

Zijn zwaargewicht debuut is gepland om plaats te vinden in de komende maanden, mogelijk nog steeds tegen Takam. In 2018 verbaasde Usyk de gehele cruiserweight-divisie door het World Boxing Super Series cruiserweight-toernooi te winnen om de WBO, IBF, WBA, WBC-wereldtitels te claimen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws