Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Oleksandr Usyk opgewonden over gevecht met Tyrone Spong

Boksen: Oleksandr Usyk opgewonden over gevecht met Tyrone Spong

De Nederlands-Surinaamse bokser Tyrone Spong is de tegenstander van Oleksandr Usyk in diens zwaargewicht boks debuut.

Op 12 oktober ontmoetten Usyk en Spong elkaar in Chicago in wat verwacht wordt een van de meest spannende zwaargewicht partijen te worden in het boksen. Usyk die omhoog gaat in gewicht om op zwaargewicht te vechten treft een Spong die in de klasse flink van zich heeft alten horen.

Spong wordt dan wellicht gezien als een springplank voor Usyk om de wereldkampioen in het zwaargewicht uit te dagen, maar wat gebeurt er als Spong wint vragen veel boks fans zich af. Voor spong zou dat betekenen dat hij zijn bokshandschoen afdruk wereldwijd neerzet.

Zin in

Toch lijkt Usyk zelf zich geen echte zorgen te maken. Op social media plaatste hij dan vandaag ook een post waarin hij aangaf opgewonden te zijn over de clash met Spong.

“Ik ben erg opgewonden om mijn zwaargewicht debuut te maken in Chicago op 12 oktober. Tyrone Spong is een snel en krachtig zwaargewicht die veel succes heeft gehad in de ring. Ik moet deze test doorstaan om uit te dagen voor de wereldtitel zwaargewicht. Ik kijk ernaar uit iedereen daar te zien,” Aleksandr Usyk.

Bekijk ook

RAPPER 50 CENT: ‘Bokslegende Floyd Mayweather bijna blut’

50 cent zegt dat het geld van de Amerikaanse bokslegende

Ex Bellator kampioen doorstaat blote vuist boks debuut

Bare Knuckle FC 10 vond zaterdagavond plaats

🎥 BLOED OP DE CAMERA: Heftige bare knuckle boks knock-out (video)

Tijdens het BKFC 10 blote vuist boks event