Boksen: Oleksandr Usyk naar zwaargewicht, stelt titel vacant - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Oleksandr Usyk naar zwaargewicht, stelt titel vacant

Boksen: Oleksandr Usyk naar zwaargewicht, stelt titel vacant

Oleksandr Usyk Geblesseerd Cruiserweight Finale Uitgesteld

De kogel is door de spreekwoordelijke kerk, cruiserweight kampioen Oleksandr Usyk stapt over naar de zwaargewicht divisie.

Usyk zal zijn zwaargewicht campagne beginnen tegen voormalig wereldkampioen uitdager Carlos Takam, Matchroom Bokspromotor Eddie Hearn, de co-promotor van Usyk, vertelde dit donderdag aan ESPN. “De deal met Takam is rond,” zei Hearn. “We zijn net bezig met het finaliseren van de datum met DAZN.”

Usyk melde via een schrijven vandaag aan de WBA dat hij formeel zijn wereldtitel van die organisatie vacant stelt, in die brief zei hij volgens de organisatie dat de reden was dat hij wil boksen op zwaargewicht.

LEES OOK: Tyson Fury vecht in Amerika tegen grote onbekende

Eddie Hearn van Matchroom Boxing, die Usyk co-promoot, heeft regelmatig gesproken over de overstap van Usyk naar zwaargewicht en waarschijnlijk een confrontatie met Joshua, die hij ook promoot, volgend voorjaar, zolang beide blijven winnen.

Hearn zei dat hij Usyk graag tegen Takam zou willen in een headliner wedstrijd. Met Alexander Povetkin en Michael Hunter die in de co-headliner vechten. Als Usyk, Takam zou verslaan, zei Hearn dat het hem vrijwel zeker een kans geeft in de strijd voor de titel met Joshua.

Bekijk ook

‘Watskebeurt?’: MMA-vechter knock-out, rivaal wil op de vuist (video)

Kai Kara-France schakelde zijn rivaal, de Braziliaan Rogério Bontorin, uit in een tijdens UFC 259 ...

Verbolgen ex-UFC kampioen Petr Yan haalt uit naar opvolger

Petr Yan verloor zaterdag door zijn eigen schuld de UFC-wereldtitel aan Aljamain Sterling. De Rus ...

Super knock-out uit een wel heel onverwachte hoek (video)

What’s better – the tomahawk elbow or the referee’s save? 😳 @MarkAbelardoMMA #ONEFistsOfFury2 #WeAreONE #ONEChampionship ...