Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Mikey Garcia WBC Emeritus-kampioen, titel vacant

Boksen: Mikey Garcia WBC Emeritus-kampioen, titel vacant

Mikey Garcia veroverd IBF en WBC boks titels

De WBC heeft lichtgewicht titelhouder, Mikey Garcia als Emeritus Kampioen aangewezen.

Het verwachte nieuws is nu officieel, de WBC heeft aangekondigd dat Mikey Garcia is aangewezen als lichtgewichtkampioen emeritus, wat betekent dat hij niet langer de erkende WBC lichtgewicht titelhouder is en dat de titel van 135 pond vacant is gesteld.

Kort gezegd betekent dit dat Garcia (39-1, 30 KO) op dit moment niet verplicht is om te vechten op 135 pond en niet de titel hoeft te verdedigen. De 31-jarige zegt dat zijn volgende gevecht op 140 of 147 zal zijn en dat zijn uiteindelijke doel nog steeds is om een ​​vijfde wereldtitel te winnen op 147.

Terugkeer

Maar de aanduiding “kampioens emeritus” betekent dat als Garcia ooit op een bepaald moment in de lichtgewicht divisie zou terugkeren, hij in staat zal zijn om een ​​kans op de WBC lichtgewicht titel te krijgen zodra hij dat wil.

LEES OOK >> Tyrone Spons vs. Anthony Joshua

Met de titel nu officieel vrijgemaakt, betekent dit ook dat Luke Campbell (20-2, 16 KO) niet veel langer hoeft te wachten voor een kans op de titel. Campbell krijgt te maken met een nog onbekende tegenstander voor de vacante titel. De WBC zegt dat deze”de komende dagen” het gevecht officieel zal toewijzen aan een verplichte uitdager.

Bekijk ook

Nederlander Hubert Geven wint bloederig blote vuist bokswedstrijd

Tijdens het BKB 19 Bare Knuckle toernooi welke gehouden werd zaterdagavond in the O2 Indigo Londen, Engeland pakte de Nederlandse vechter Hubert geven de winst op Mark Rawes.

VIDEO: Andy Ruiz Jr slaat trainer bijna knock-out

Andy Ruiz Jr veroorzaakte een flinke schok in juni met zijn sensationele overwinning tegen zwaargewicht rivaal Anthony Joshua.

Bokser Deontay Wilder wil tegenstander dood slaan!

Topbokser klaagt: Stoten Deontay Wilder ‘illegaal en crimineel’

In het eerste gevecht tegen WBC zwaargewicht kampioen Deontay Wilder, vocht Luis Ortiz goed en had een uitstekende gelegenheid om Wilder te verslaan.