Boksen: Mikey Garcia in titelstrijd met Errol Spence Jr – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Mikey Garcia in titelstrijd met Errol Spence Jr

Boksen: Mikey Garcia in titelstrijd met Errol Spence Jr

Mikey Garcia veroverd IBF en WBC boks titels

Errol Spence Jr vs. Mikey Garcia, de twee zullen elkaar ontmoeten voor de IBF-weltergewichtstitel die in het bezit is van Spence op 16 maart  2019 in het AT & T Stadium in Arlington, Texas.

Spence (24-0, 21 KO) is een elite weltergewicht, een 28-jarige southpaw die zichzelf heeft bewezen als de vechter die hij verwachtte te worden, zowel als amateur als vroeg in zijn prof carrière.

In mei 2017 ging hij naar Sheffield, Engeland, versloeg Kell Brook en de IBF 147-pond titel te winnen, en heeft sindsdien zijn titel tweemaal verdedigd, beide keren in 2018. In januari versloeg hij Lamont Peterson via een onderbreking in de zevende ronde en in juni was hij te sterk voor de onvoorbereide verplichte uitdager Carlos Ocampo met een eerste ronde knock-out.

Unieke bokser

Garcia (39-0, 30 KO) gaat twee gewichtsklassen omhoog voor dit gevecht. De 30-jarige pond-voor-pond bokser heeft wereldtitels gewonnen op 126, 130, 135 en 140. Zijn overwinning op Sergey Lipinets op junior weltergewicht was een eenmalige in zijn soort, want hij ging vier maanden terug naar lichtgewicht later om Robert Easter Jr te verslaan.

Maar het is nu officieel, we zullen het zien en Garcia zal ofwel bewijzen dat hij 147 aankan of niet. Hij neemt hier geen gemakkelijk gevecht, als hij tegen een van de beste boksers in de divisie staat.

Bekijk ook

🎥 Geweld moment Lopez en Kambosos Jr: ‘moet je klappen’

Teofimo Lopez en George Kambosos Jr zullen 5 juni de strijd met elkaar aangaan

‘WTF man’: UFC staredown loopt uit de hand (video)

Jeremy Stephens werd licht gewelddadig tegen zijn rivaal Drakkar Klose

🎥 Levi Rigters: ‘ik wacht op Glory’ en meer in de WCS podcast

Tijdens de nieuwste aflevering van de Enfusion WCS Podcast die vandaag live ging waren topknokkers Levi Rigters en Endy Semeleer gasten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page