Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: jongere broer van Tyson Fury maakt prof debuut

Boksen: jongere broer van Tyson Fury maakt prof debuut

Boksen: jongere broer van Tyson Fury maakt prof debuut
Foto: Tommy Fury Instagram

De jongere broer van zwaargewicht bokskampioen Tyson Fury heeft vorige maand een contract gesloten met promotor Frank Warren. De 19-jarige Tommy Fury maakt zijn professionele boksdebuut op 22 december in Manchester, Engeland.

Tommy volgt de voetsporen van zijn broer Tyson en neef Hughie, die al grote namen zijn in de professionele boksscene. De nieuwste Fury die pro wordt, traint momenteel onder de leiding van de Britse bokser Ricky Hatton. De jonge Hulk heft volgende maand zijn eerste professionele gevecht in een boksevenement dat wordt bekroond door Carl Frampton tegen Josh Warrington.

Verwachtingen zijn torenhoog voor de licht-zwaargewicht bokser, aangezien zijn broer en neef al een naam hebben gevestigd in de sport. Tyson won de zwaargewicht titel in 2015, terwijl Hughie momenteel de Britse zwaargewicht titel in bezit heeft. Maar Tommy benadrukte dat hij geen druk voelt ondanks het feit dat hij een paar grote schoenen moet vullen.

Druk

“Het zijn grote schoenen om te vullen, is het niet. Maar natuurlijk, het is een grote naam waar je aan moet voldoen, maar ik voel er geen extra druk op mezelf door. Ik weet dat ik mijn eigen naam in deze sport zal maken. ”

“Ik wil wereldkampioen worden. Ik denk dat als je prof wordt, dat moet zijn wat je wilt bereiken, “zei Fury. “Ik wil geen mensen tegenover mij die ik gemakkelijk kan verslaan. Ik wil vooruitgang boeken door elke keer dat ik de ring instap in niveau te stijgen. Ik wil vechten tegen iemand die er ook voor wil gaan.  ”

De tegenstander van Fury moet nog worden bepaald.

Bekijk ook

Dan Karaty zegt af voor finale Boxing Stars

Screenshot Dan Karaty zal morgen niet meedoen aan de finale van RTL Boxing Stars. Hij ...

Transgender schrijft geschiedenis: ‘wint eerste prof bokswedstrijd als man’

Foto: Instagram Pat Manuel schreef zaterdag geschiedenis als de eerste Amerikaans transgender man die aan ...

Canelo Álvarez verslaat Gennady Golovkin en pakt de WBA en WBC titels

2019 zou wel eens een geweldig jaar kunnen worden voor het boksen

Gennady Golovkin tegen Canelo Alvarez (screenshot YouTube) Wat was de laatste bokstrilogie waar je echt van ...