Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Gino Kanters loopt WBC Youth middleweight titel mis

Boksen: Gino Kanters loopt WBC Youth middleweight titel mis

Boksen: Serginio Kanters maakt debuut bij het Britse MTK Global

Vrijdagavond stond de Nederlandse getalenteerde bokser en voormalig kickbokser Serginio Kanters in de ring voor de vacante WBC jeugd middengewicht titel.

Kanters (7-2-1, 3 KO’s) trof de Zwitser en ongeslagen middengewicht Ramadan Hiseni (12-0, 4 KO’s), in het hol van de leeuw in de Stadthofsaal, Uster, Zwitserland.

De bokswedstrijd stond gepland voor 10 rondes met de vacante WBC jeugd middengewicht titel op het spel. Hiseni won zijn eerste professionele titel in april, met het verslaan van Christian Schembri (14-6, 6 KOs) uit Malta en had de WBC zilveren jeugd middengewicht titel reeds in bezit.

In november de ring in

Kanters is een voormalige kickbokser en heeft succes gehad in zijn overgang naar boksen met stevige tegenstand. Echter won de Zwitser Hiseni via unanieme beslissing van Kanters.

ZIE OOK >> Gino Kanters toegevoegd aan Ben Bril Memorial

Hiseni die een thuiswedstrijd vocht kon rekenen op een flinke aanhang van fans die dan ook de vreugde over zijn winst niet onder stoelen of banken staken. Kanters komt op 7 november in het koninklijk theater Carré weer in actie tijdens het Ben Bril Memorial gala.

Bekijk ook

Bokswereld ‘knock-out’ na dood vier jonge boksers

De recente dood van vier jonge boksers schokt de internationale bokswereld.

zijn zwaarste gevecht op weltergewicht

Bokser Errol Spence Jr aangeklaagd na veroorzaken ongeluk

Errol Spence Jr mag dan wel zonder ernstige kleerscheuren uit zijn auto ongeluk zijn gekomen, toch wordt de bokser aangeklaagd wegens rijden onder invloed.

Broer bokser Claressa Shields beschuldigd van mishandeling trainer

Er is een aanklacht ingediend tegen de broer van bokser Claressa Shields in verband met een aanval op de trainer van Ivana Habazin vóór de weging van hun gevecht.