Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Gennady Golovkin weigert wedstrijd tegen Canelo Alvarez

Boksen: Gennady Golovkin weigert wedstrijd tegen Canelo Alvarez

Canelo Alvarez slaagt voor derde dopingtest, partij tegen Golovkin niet in gevaar!

Golden Boy Promotions president Eric Gomez onthulde eerder vandaag dat de voormalige middengewicht kampioen Gennady ‘GGG’ Golovkin geen derde gevecht meer wil tegen Canelo Alvarez, hij zou de voorkeur geven aan gemakkelijke gevechten.

Gomez zegt niet wat er in de voorafgaande gesprekken van Canelo-Golovkin is gebeurd om hem tot de conclusie te brengen dat GGG niet geïnteresseerd is in een derde gevecht met Canelo.

Het is onduidelijk of Gomez probeert om Golovkin zover te krijgen dat hij een kleinere gage verdeling accepteert voor het Canelo-trilogie-gevecht of dat de vechter uit Kazachstan er niet langer in geïnteresseerd is om de 28-jarige Alvarez voor een derde gevecht onder ogen te zien.

Te weinig betaald

Golovkin had eerder aangegeven dat hij een derde gevecht met Canelo wil, dus zou men haast denken dat Golden Boy heeft voorgesteld dat Golovkin instemt met een kleiner percentage dan hij ontving voor zijn laatste gevecht met Alvarez.

LEES OOK: Rematch tussen Canelo en Golovkin gepland

Alvarez maakte recentelijk een deal van ruim $350 miljoen met DAZN, De laatst nam het stokje over van HBO voor het uitzenden van bokswedstrijden. Het genoegen moeten nemen met een lagere beloning na de controverse van de eerste twee gevechten, zou een bittere pil zijn voor Golovkin om te slikken.

Bekijk ook

Boksen: Manny Pacquiao vs Amir Khan bevestigt

Pacquiao vs Khan wordt al jaren besproken en zal nu in november dit jaar plaatsvinden.

Hughie Fury de ring in tegen Sam Sexton voor de Britse titel

Boksen: Hughie Fury vs. Samuel Peter in Saoedi-Arabië

Hughie Fury wordt geconfronteerd met voormalig WBC zwaargewicht kampioen Samuel Peter.

Boksen: Lomachenko brak hand tijdens knock-out op Crolla (video)

Bokser Lomachenko reageert op uitdaging UFC-vechter Cejudo

Afgelopen weekend daagde UFC wereldkampioen in twee gewichtklassen Henry Cejudo, bokskampioen Vasyl Lomachenko uit tot een gevecht.