Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Gennady Golovkin weigert wedstrijd tegen Canelo Alvarez

Boksen: Gennady Golovkin weigert wedstrijd tegen Canelo Alvarez

Canelo Alvarez slaagt voor derde dopingtest, partij tegen Golovkin niet in gevaar!

Golden Boy Promotions president Eric Gomez onthulde eerder vandaag dat de voormalige middengewicht kampioen Gennady ‘GGG’ Golovkin geen derde gevecht meer wil tegen Canelo Alvarez, hij zou de voorkeur geven aan gemakkelijke gevechten.

Gomez zegt niet wat er in de voorafgaande gesprekken van Canelo-Golovkin is gebeurd om hem tot de conclusie te brengen dat GGG niet geïnteresseerd is in een derde gevecht met Canelo.

Het is onduidelijk of Gomez probeert om Golovkin zover te krijgen dat hij een kleinere gage verdeling accepteert voor het Canelo-trilogie-gevecht of dat de vechter uit Kazachstan er niet langer in geïnteresseerd is om de 28-jarige Alvarez voor een derde gevecht onder ogen te zien.

Te weinig betaald

Golovkin had eerder aangegeven dat hij een derde gevecht met Canelo wil, dus zou men haast denken dat Golden Boy heeft voorgesteld dat Golovkin instemt met een kleiner percentage dan hij ontving voor zijn laatste gevecht met Alvarez.

LEES OOK: Rematch tussen Canelo en Golovkin gepland

Alvarez maakte recentelijk een deal van ruim $350 miljoen met DAZN, De laatst nam het stokje over van HBO voor het uitzenden van bokswedstrijden. Het genoegen moeten nemen met een lagere beloning na de controverse van de eerste twee gevechten, zou een bittere pil zijn voor Golovkin om te slikken.

Bekijk ook

Peter Müllenberg zegt af voor NK Boksen

Een domper voor Peter Müllenberg, hij is gedwongen om af te zeggen voor het NK ...

Boksen: Canelo Alvarez vs Daniel Jacobs voor de middengewicht titels

Niet Gennady Golovkin maar Daniel Jacobs zal de tegenstander zijn van Canelo Alvarez op 4 ...

Boksen: Tyrone Spong met succes aan hand geopereerd

Foto: Facebook Tyrone Spong brak zijn hand in zijn laatste bokswedstrijd tijdens The King returns ...