Boksen geen Olympische sport meer: 'slecht nieuws voor Nederlandse boksers' Nieuws
Nieuws

Boksen geen Olympische sport meer: 'slecht nieuws voor Nederlandse boksers'

Boksen geen Olympische sport meer: 'slecht nieuws voor Nederlandse boksers'
Boksen geen Olympische sport meer: 'slecht nieuws voor Nederlandse boksers'

Het Olympisch boksen is flink in de problemen gekomen, het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft boksen vrijdag voorlopig geschrapt als erkende sport voor de spelen.

De AIBA de wereldwijde boksbond ligt al langer onder vuur wegens wanbeleid. In oktober werd de organisatie al eens gewaarschuwd door het IOC, dit omdat men twijfelde aan het bestuur de financiën en het antidopingbeleid wat niet op orde was.

De ingreep nu door het IOC houdt in dat het olympische programma voor de Spelen van 2020 in Tokio geen boksen zal bevatten. Echter is het geen digestieve maatregel en wil men er naar streven in de toekomst de olympische status te behouden. Er is een speciale commissie in het leven geroepen die de AIBA gaat doorlichten.

Slecht nieuws voor Nederlandse boksers

Nederland kent Nouchka Fontijn als een van de dames die op Olympisch niveau boksen, dat de Olympische status voorlopig verdwijnt is slecht nieuws voor haar en andere boksers.

Op de Olympische spelen van Rio de Janeiro twee jaar gelden pakte Fontijn nog zilver. Sinds 1904 is boksen een Olympische sport, het vrouwen boksen werd in 2012 toegevoegd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws