Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen geen Olympische sport meer: ‘slecht nieuws voor Nederlandse boksers’

Boksen geen Olympische sport meer: ‘slecht nieuws voor Nederlandse boksers’

Boksen: Nouchka Fontijn wint de Eindhoven Box Cup

Het Olympisch boksen is flink in de problemen gekomen, het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft boksen vrijdag voorlopig geschrapt als erkende sport voor de spelen.

De AIBA de wereldwijde boksbond ligt al langer onder vuur wegens wanbeleid. In oktober werd de organisatie al eens gewaarschuwd door het IOC, dit omdat men twijfelde aan het bestuur de financiën en het antidopingbeleid wat niet op orde was.

De ingreep nu door het IOC houdt in dat het olympische programma voor de Spelen van 2020 in Tokio geen boksen zal bevatten. Echter is het geen digestieve maatregel en wil men er naar streven in de toekomst de olympische status te behouden. Er is een speciale commissie in het leven geroepen die de AIBA gaat doorlichten.

Slecht nieuws voor Nederlandse boksers

Nederland kent Nouchka Fontijn als een van de dames die op Olympisch niveau boksen, dat de Olympische status voorlopig verdwijnt is slecht nieuws voor haar en andere boksers.

Op de Olympische spelen van Rio de Janeiro twee jaar gelden pakte Fontijn nog zilver. Sinds 1904 is boksen een Olympische sport, het vrouwen boksen werd in 2012 toegevoegd.

Bekijk ook

Video: Joseph Parker’s brute knock-out tegen Alexander Flores

Voormalig WBO-zwaargewicht kampioen Joseph Parker versloeg afgelopen weekend Alexander Flores via een brute KO in ...

Canelo Alvarez: ‘ik vecht tegen Golovkin als de fans het willen’

Canelo vs Fielding (screenshot YouTube) Saul Canelo Alvarez deed wat iedereen zaterdagavond van hem verwachtte, ...

Boksen: Jarrell Miller eist wereldtitelgevecht tegen Anthony Joshua

Jarrell ‘Big Baby’ Miller (screenshot YouTube) Ongeslagen Amerikaanse zwaargewicht Jarrell ‘Big Baby’ Miller 23-0-1 (20) ...