Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Fury kondigt datum voor Wilder rematch aan

Boksen: Fury kondigt datum voor Wilder rematch aan

Wanneer een bokser wil kan hij tegen iedereen in de ring staan

Tyson Fury verklaarde zondag dat zijn rematch bij Deontay Wilder nu ‘bevestigd en ondertekend’ is.

De 30-jarige lineal zwaargewicht kampioen, die vorig jaar 1 december met Wilder al eens de degens kruiste, is akkoord met een deal om de WBC-kampioen opnieuw onder ogen te zien op 22 februari.

Fury opteerde destijds voor een onmiddellijke herkansing door een ​​co-promotieovereenkomst te tekenen met Top Rank en ESPN. Engelsman Fury stond op 15 juni nog in de ring, toen hij eerder ongeslagen Duitse Tom Schwarz stopte in twee rondes in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

Er vol voor gaan

“De rematch van de Wilder is bevestigd en ondertekend”, zei Fury in beeldmateriaal gedeeld op YouTube. “Tweeëntwintig februari, het is aan. Deze keer ben ik drie jaar niet uit de ring geweest. “Deze keer heb ik niet teveel alcohol misbruikt. En deze keer zal ik hem knock-out slaan. “

Wilder moet eerst nog een rematch winnen tegen Luis Ortiz. Dat gevecht zal naar verwachting plaatsvinden in oktober of november.

Bekijk ook

Jeugdtalenten in actie tijdens Eindhoven Box Cup

De talentenploeg van The Golden Gloves Eindhoven krijgen ook dit jaar weer een podium tijdens de Junior Eindhoven Box Cup.

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.