Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen blijft Olympische sport, status veilig gesteld

Boksen blijft Olympische sport, status veilig gesteld

De Boksbond wil het boksen nog beter op de kaart te zetten in Nederland!

Het gevaar blijkt geweken voor het boksen, de Olympische Spelen van 2020 heeft de sport op het programma staan. Hiermee blijft de Olympische status behouden.

Op de openingsdag van het congres van de internationale boksbond AIBA in Moskou, maakte Pat Fiacco het heugelijke nieuws bekend.

Binnen de technische commissie van de AIBA, is Fiacco de voorzitter en hij bevestigde dat er afspraken zijn gemaakt met het IOC. Het boksen kreeg flink wat kritiek te verwerken en het IOC had ernstige zorgen had over beleid van de AIBA.

Schadelijk

Zo liet in een verklaring enkele weken geleden het IOC weten ernstige zorgen te hebben over de ontstane situatie. “Het gedrag van de AIBA beschadigt de reputatie van de sport”, zei het IOC toen.

De AIBA had tot december om orde op zaken te stellen, er werd gedreigd het boksen uit het olympisch programma te schrappen. In Moskou vertelde men dat alle ruis is verdwenen. Ook werd aangekondigd dat er een nieuwe president wordt gekozen en dat een aantal deelnemers en de gewichtsklassen voor Tokio 2020 zijn gekozen.

Bekijk ook

Boksen: Lomachenko brak hand tijdens knock-out op Crolla (video)

Boksen: Vasyl Lomachenko verdedigt WBA-WBO titels in de zomer

Vasyl Lomachenko vs. Luke Campbell is rond, de bokswedstrijd zal die eind augustus plaatsvinden.

Boksen: Ex UFC-vechter wil de ring uit vluchten (video)

Voormalig UFC licht zwaargewicht Fabio Maldonado MMA staat bekend om zijn taaiheid, stevige kin en actieve vechtstijl.

Bokstalent scoort bruutste knock-out van het jaar (video)

Bokser Devin Haney leverde een sensationele zevende ronde knock-out af tegen Antonio Moran, zaterdagavond in Oxon Hill, Maryland.

REGIO NIEUWS UITGELICHT