Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Billy Joe Saunders toch de ring in om WBO wereldtitel

Boksen: Billy Joe Saunders toch de ring in om WBO wereldtitel

Boksen: 'Op doping betrapte Billy Joe Saunders kan wereltitel vaarwel zeggen'

De kans om zijn oude titel terug te winnen ligt in het verschiet voor Saunders, dit nadat de WBO hem heeft bevolen om tegen Demetrius Andrade te boksen. Het paar was gepland om in oktober 2018 vechten, maar nadat de Brit voor een dopingtest was gezakt werd de wedstrijd geschrapt.

De WBO hebben zowel Saunders als middleweight-kampioen Andrade 30 dagen gegeven om te onderhandelen en een overeenkomst te bereiken.

Mochten zowel Saunders als Andrade binnen de gestelde termijn niet tot een akkoord komen, dan wordt het gevecht geveild met een minimum bod van £ 154,340.

Doping affaire

Saunders, 29, verloor zijn WBO world middengewicht titel na de mislukte VADA-drugtest toen hij in september 2018 positief testte op oxilofrine. Maar de uitkomst werd betwist door zijn promotor, Frank Warren, die beweerde dat de verboden substantie in een ‘neusspray’ zat.

Zijn gevecht met Andrade werd geannuleerd nadat de Massachusetts State Athletic Commission hem een ​​licentie weigerde om zijn titel te verdedigen in Boston in oktober vorig jaar.

Vervanger

Saunders moest de ring in met Andrade, maar werd vervangen door Walter Kautondokwa, de Amerikaan won het gevecht en claimde de vacante wereldtitel.

LEES OOK: Billy Joe Saunders kan wereldtitel vaarwel zeggen

Andrade pakte in oktober de WBO world middengewicht-titel met zijn twaalfronde overwinning op Kautondokwa, om de titel te winnen die eerder door Saunders werd geclaimd.

Winst partijen

Sinds het verliezen van zijn titel heeft Saunders één partij gebokst, overtuigend versloeg hij Charles Adamu binnen vier rondes afgelopen december.

Andrade heeft sindsdien met succes zijn WBO-titel verdedigd na Artur Akavov te hebben verslagen via een 12de ronde onderbreking eerder deze maand.

Bekijk ook

VETTE KNAL: 200 kilo wegende bokser bruut knock-out (video)

Flink overgewicht hebben betekent niet dat je de ring niet in zou kunnen gaan om een potje te boksen.

VAMPIER: Bokser zet tanden in tegenstander (video)

Bokser Ivan Redkach was zo hongerig om voormalig wereldkampioen Danny Garcia te verslaan

BOKSFEDERATIE: Zo voorkom je besmetting met coronaravirus

Het coronaravirus houdt de wereld in de ban, ook onder atleten is het virus een ...