Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Amir Khan en Hughie Fury winnen beiden in Saoedi-Arabië

Boksen: Amir Khan en Hughie Fury winnen beiden in Saoedi-Arabië

Boksen: Amir Khan en Hughie Fury winnen beiden in Saoedi-Arabië

Khan kopte het evenement, sloeg Billy Dib in de tweede ronde neer, nadat de oorspronkelijke tegenstander Neeraj Goyat was uitgevallen.

De Brit herhaalde dit nog eens in de vierde ronde met Dib’s hoek die kort daarna de handdoek in de ring gooide. Fury stond tegenover Samuel Peter. Peter leek toen te worstelen met een blessure terwijl Fury er goed uitzag en de scheidsrechter het gevecht onderbrak.

Grote gevechten

Khan gaf toe dat de reis naar Saoedi-Arabië gedeeltelijk om financiële redenen was: “Ja, er ligt veel geld op tafel en tegelijkertijd is het een locatie waar ik nog nooit eerder heb gevochten. “Saoedi-Arabië begint veel grote evenementen en veel grote gevechten hier te krijgen, dus waarom zou je daar geen deel van uitmaken en hier geschiedenis creëren?”

Fury maakte kans om zichzelf in de strijd voor een wereldtitel te plaatsen. Tegen BBC Sport zei Fury: “Ik plaatste mezelf in de top vijf van de wereld. Ik ben niet bang om tegen iemand te vechten. Ik zou niet in deze wedstrijd zitten als ik niet dacht dat ik het klopte om wereldkampioen te worden. “

Bekijk ook

Jeugdtalenten in actie tijdens Eindhoven Box Cup

De talentenploeg van The Golden Gloves Eindhoven krijgen ook dit jaar weer een podium tijdens de Junior Eindhoven Box Cup.

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.