Boksen: Adonis Stevenson moeizaam herstel na knock-out drama Nieuws
Nieuws

Boksen: Adonis Stevenson moeizaam herstel na knock-out drama

Boksen: Adonis Stevenson moeizaam herstel na knock-out drama
Boksen: Adonis Stevenson moeizaam herstel na knock-out drama

Adonis Stevenson keerde afgelopen weekend voor het eerst terug naar huis.

De voormalige wereldkampioen zwaargewicht, Adonis Stevenson (41 jaar) ook bekend als "Superman" werd op op 1 december 2018 opgenomen in het ziekenhuis. Hij liep ernstig traumatisch hersenletsel op en werd in een kunstmatige coma gehouden.

Hij belandde in het ziekenhuis na een knock-out, tijdens het verdedigen van zijn wereldtitel van de World Boxing Council (WBC) licht zwaargewicht tegen de Oekraïense Oleksandr Gvozdyk (31 jaar).

Nooit meer boksen

Volgens Yvon Michel, de promotor van Stevenson, kan Adonis nu weekenden thuis doorbrengen, maar zal hij doordeweeks naar een gespecialiseerd centrum in Montreal moeten terugkeren om zijn revalidatie voort te zetten.

LEES OOK: Bokser Adonis Stevenson in coma

De gezondheidstoestand van Stevenson werd in februari jongstleden bevredigend genoeg bevonden om uit het ziekenhuis over te plaatsen, naar een gespecialiseerd centrum. Het herstel gaat uiterst langzaam en verwacht wordt dat Stevenson nooit meer terug zal keren aar de ring.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws