Boksbond WBC introduceert nieuwe wereldtitel om jonge held te eren Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksbond WBC introduceert nieuwe wereldtitel om jonge held te eren

Boksbond WBC introduceert nieuwe wereldtitel om jonge held te eren
Boksbond WBC introduceert nieuwe wereldtitel om jonge held te eren

De WBC heeft een nieuwe gewichtsklasse aangekondigd die zal worden genoemd ter ere van een kind die zwaargewond werd door een hondenaanval.

Ondanks de overweldigende publieke opinie dat er veel te veel gewichtsklassen en veel te veel wereldtitels zijn. Toch geloven WBC voorzitter Mauricio Sulaiman en de WBC dat de sport beter gediend zou zijn met het toevoegen van een nieuwe gewichtsklasse en meer wereldtitels.

Zwaar gewond

WBC roept dan ook de Bridger weight titel in het leven vernoemd naar de heroïsche zesjarige Bridger Walker. Deze werd letterlijk bijna verscheurd door een hond terwijl hij zijn jongere zusje beschermde. De jongen zag dat de hond het op zijn zusje voorzien had en ging toen opzettelijk voor haar staan.

Bridger had 90 hechtingen in zijn gezicht nodig als gevolg van zijn verwondingen. De heldendaad werd wereldnieuws en de WBC schonk de jongen zelfs een titelbelt. "We hebben besloten om een nieuwe divisie op te richten, geïnspireerd door de held van de mensheid, pas zes jaar oud, die het leven van zijn kleine zusje redde", vertelde Sulaiman aan de pers.

De gewichtsklasse zal tussen cruiserweight en zwaargewicht liggen met een limiet van 200-224 pond.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws