Boksbond WBC bezorgd over boks-veteranen Nieuws
Nieuws

Boksbond WBC bezorgd over boks-veteranen

Boksbond WBC bezorgd over boks-veteranen

Mauricio Sulaimán, voorzitter van de international boksbond WBC maakt zich zorgen. Sulaiman zei tijdens de traditionele "Coffee Tuesdays" nadrukkelijk dat er oprechte bezorgdheid is, voor al die boksers die na een aantal jaren van pensionering hebben laten zien dat ze willen terugkeren om te vechten. Zoals in het geval van Evander Holyfield en Oscar de la Hoya om er maar een paar te noemen.

Op dit punt verduidelijkte hij dat het dit ook geld voor ogen wedstrijden, de WBC onderneemt actie met de verschillende commissies om maximale aandacht aan deze gevechten te geven om uiterst strikt te zijn met medische protocollen, zodat de risico's kunnen worden verminderd.

Integriteit

Evenzo legde de president van de WBC uit dat de tijden veranderen, zoals blijkt uit wedstrijden tussen beiden boksers en bijvoorbeeld influencers en YouTube sterren. Sulaiman zegt dat de fans moeten accepteren dat dit soort bokswedstrijden plaatsvinden. ,,Nieuwe generaties naderen het boksen en we moeten empathisch zijn en openstaan ​​voor veranderingen", zegt Sulaiman. ,,Zolang de integriteit van alle betrokkenen niet in gevaar wordt gebracht terwijl ze een stap in de ring maken.

Een voorbeeld hiervan, legde Sulaiman uit, was het oefengevecht van de meervoudig wereldkampioen, Floyd Mayweather, die terugkeerde naar de ring om het op te nemen tegen YouTuber Logan Paul in een gevecht dat een nieuw publiek aantrok en waar Floyd liet zien dat zijn kwaliteit nog steeds intact is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws