Boksbond WBC bezorgd over boks-veteranen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksbond WBC bezorgd over boks-veteranen

Boksbond WBC bezorgd over boks-veteranen

Mauricio Sulaimán, voorzitter van de international boksbond WBC maakt zich zorgen. Sulaiman zei tijdens de traditionele “Coffee Tuesdays” nadrukkelijk dat er oprechte bezorgdheid is, voor al die boksers die na een aantal jaren van pensionering hebben laten zien dat ze willen terugkeren om te vechten. Zoals in het geval van Evander Holyfield en Oscar de la Hoya om er maar een paar te noemen.

Op dit punt verduidelijkte hij dat het dit ook geld voor ogen wedstrijden, de WBC onderneemt actie met de verschillende commissies om maximale aandacht aan deze gevechten te geven om uiterst strikt te zijn met medische protocollen, zodat de risico’s kunnen worden verminderd.

Integriteit

Evenzo legde de president van de WBC uit dat de tijden veranderen, zoals blijkt uit wedstrijden tussen beiden boksers en bijvoorbeeld influencers en YouTube sterren. Sulaiman zegt dat de fans moeten accepteren dat dit soort bokswedstrijden plaatsvinden. ,,Nieuwe generaties naderen het boksen en we moeten empathisch zijn en openstaan ​​voor veranderingen”, zegt Sulaiman. ,,Zolang de integriteit van alle betrokkenen niet in gevaar wordt gebracht terwijl ze een stap in de ring maken.

Een voorbeeld hiervan, legde Sulaiman uit, was het oefengevecht van de meervoudig wereldkampioen, Floyd Mayweather, die terugkeerde naar de ring om het op te nemen tegen YouTuber Logan Paul in een gevecht dat een nieuw publiek aantrok en waar Floyd liet zien dat zijn kwaliteit nog steeds intact is.

Bekijk ook

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

KO! Gökhan Saki trapt James McSweeney naar verlies

Legende Saki lag flink onder vuur door McSweeney

Wraak voor Badr! Plazibat MEPT Adegbuyi ‘KO’ in verhit gevecht

In de eerste ronde liep Adegbuyi tegen een rechterhoek aan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page