Boksbond waarschuwt: 'Doe alleen mee aan erkende wedstrijden' Nieuws
Nieuws

Boksbond waarschuwt: 'Doe alleen mee aan erkende wedstrijden'

Boksbond waarschuwt: 'Doe alleen mee aan erkende wedstrijden'
Boksbond waarschuwt: 'Doe alleen mee aan erkende wedstrijden'

De Nederlandse bokswereld is de afgelopen periode veel in het nieuws geweest.

Zo deden enkele promotors hun beklag over de Nederlandse Boksbond, deze zou de touwtjes te strak in handen willen houden als het aankomt op het organiseren van boks evenementen. Vandaag deed de Boksbond een waarschuwing uitgaan via haar website aan de bij haar aangesloten boksers.

"De Boksbond wil aan wedstrijdboksers en trainers het volgende onder de aandacht brengen. In Nederland worden af en toe bokswedstrijden georganiseerd waar de Nederlandse Boksbond niet bij betrokken is. Voor wedstrijdboksers en trainers met een licentie van de NBB is het niet toegestaan om hier aan deel te nemen," staat te lezen op de site.

Wildgroei aan boks events

De Boksbond geeft aan dat zij het overzicht dreigen te verliezen over onder andere de veiligheid en de gezondheid van de boksers, iets wat de Boksbond hoog in het vaandel heeft staan. De Boksbond lijkt hiermee te verwijzen naar de wildgroei aan boks events zoals Boxing Influencers en boks wedstrijden die door buitenlandse bonden worden gesanctioneerd tijdens kickboks events.

LEES HIER>> Meer over de verklaring van de boksbond

Deze wedstrijden worden namelijk niet bij en door de Boksbond geregistreerd. Hierdoor is het voor de bond niet meer duidelijk hoeveel wedstrijden een wedstrijdbokser heeft gebokst. Zo kan een bokser tijdens een niet geregistreerde wedstrijd knock-out gaan en zich een week later gewoon weer bij een officiële wedstrijd melden, "zegt de Boksbond.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws