Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boks video: Sergey Kovalev slaat Anthony Yarde knock-out

Boks video: Sergey Kovalev slaat Anthony Yarde knock-out

Anthony Yarde produceerde een dapper gevecht tegen Sergey Kovalev voordat hij werd uitgeschakeld in de 11e ronde van hun WBO licht-zwaargewicht titelgevecht in Chelyabinsk zaterdagavond.

De eerder ongeslagen Yarde was in de wedstrijd gekomen als een grote underdog tegen de ervaren Rus, die 28 overwinningen had gescoord in zijn 37 gevechten. De 28-jarige Londenaar toonde echter een groot vechters hart om te herstellen van een trage start en Kovalev te raken met een reeks sterke stoten tijdens de achtste ronde.

Kovalev, 36, gebruikte vervolgens al zijn ervaring om een ​​reactie te forceren in de laatste fasen van de wedstrijd, waarbij hij de Brit met een grote linkerhand vloerde. Yarde ging naar Rusland met slechts 18 professionele gevechten, en terwijl 17 werden gewonnen door knock-out, bleek de Rus een klasse teveel.

Net voor het einde

Kovalev was goed op weg aan het einde van de vierde ronde, maar Yarde groef diep om in het offensief te gaan tijdens de achtste, toen hij er naar uitzag de Rus op het doek te laten vallen en het partijdige thuispubliek tot zwijgen te brengen. De ervaren Rus, echter, herstelde zich voor de slotfase en het was toen Yarde die het einde van de 11e ronde niet haalde.

Kovalev, die een 16e opeenvolgende wereldtitelgevecht had, wordt vervolgens naar verwachting geconfronteerd met de Mexicaan Canelo Alvarez in een confrontatie waar veel geld op het spel staat.

Bekijk ook

🎤 | Bokskampioen Tyson Fury start zang carrière in de ring?

Zaterdagnacht claimde Tyson Fury de WBC

Anthony Joshua de volgende stop voor Tyson Fury?

Voor de rematch tussen Wilder en Fury

🎥 | GATVER: Tyson Fury likte bloed van Deontay Wilder’s lichaam

Tyson Fury kwam zijn belofte na