? | BOKSSCHANDAAL IN POLEN: Doorgestoken kaart of blinde jury? Nieuws
Nieuws

? | BOKSSCHANDAAL IN POLEN: Doorgestoken kaart of blinde jury?

? | BOKSSCHANDAAL IN POLEN: Doorgestoken kaart of blinde jury?

Na een uiterst controversiële beslissing won de Poolse Artur Szpilka (24-4, 16 KO) zaterdagavond van Sergei Radczenka (7-4, 2 KO) uit Oekraïne tijdens het Knockout Boxing Night 10-gala zaterdagavond.

De strijd tussen Szpilka en Radczenka moest de terugkeer van het Poolse zwaargewicht markeren, na een aantal mislukkingen in zwaar gewicht. Als Szpilka zou verliezen van de Oekraïner, zou hij in feite zijn handschoenen aan de bomen kunnen hangen. De 31-jarige Szpilka won het duel na enorme een controverse.

Aan het begin van het gevecht zag Szpilka er behoorlijk netjes uit. Hij werkte goed met zijn benen en bracht zijn lichaam in evenwicht om te voorkomen dat hij door zijn tegenstander werd geraakt. Al in de derde ronde kreeg de Pool rechtse hoek, waarna hij door de scheidsrechter 8 tellen kreeg.

Oneerlijke beslissing

Hij stond snel op en was klaar om verder te vechten, maar moest punten hebben verloren op de kaarten van de juryleden. Radczenko domineerde zichtbaar de Pool met zijn betere boksen wat resulteerde in het feit dat hij zijn tegenstander opnieuw stopte. Szpilka was aangeslagen maar hervatte de strijd.

Ook scoorde de Oekraïner zichtbaar meer punten in het gevecht en bleek de betere bokser. Ondanks het verloop van het gevecht won Szpilka het duel (95-93, 94-94, 95-92). Experts en de overgrote meerderheid van de fans vinden dat deze overwinning niet aan de Pool toebehoort. Of Radczenko in beroep gaat is niet bekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws